hits

I Can't Get No Satisfaction

I Can't Get No Satisfaction (Foto: Olav Njaastad).

Olav sitter i bilen på vei til jobb i Oslo. Det er regnvær og grålys. Så langt øyet rekker. Lite håp. Mye hverdag. Da ser han noe helt fantastisk.

Før vi kjører videre i denne historien er det nødvendig å snakke litt intenst om Mick Jagger og Keith Richards. Det er jo helt utrolig. Disse karene har røkt, drukket og puttet i seg alt som det er mulig å røyke, drikke og putte i seg. De har herjet. Stått på. Med folks følelser. De har pløyd en dyp seksuell fure, på tvers av alle kontinenter, fra 1960-tallet og helt frem til i dag. Keith Richards ser ut som en røykende sviske. Mick Jagger er en lang, trevlete rot, en slags menneskelig dildo, i full størrelse, fra topp til tå, potent. Klar til å kaste seg over hva det skal være. Med tunga først. I en alder av 74 år. Det er ikke til å tro. At det lar seg gjøre.

I den andre enden av den menneskelige skala finnes slike som meg. Jeg kjøper de fleste av mine klær på Dressmann. Nå vet ikke jeg om du pleier å bygge opp imagen din systematisk hos Dressmann, men skal jeg være ærlig så er noe av det meste spennende som kan skje på Dressmann at du blir tilbud tre par svarte sokker og betaler bare for to.

Nå kan det jo tenkes at fins mannfolk i Norge som gjerne skulle ønske at de var Mick Jagger. Vi har alle våre lengsler og ville drømmer. Vi har alle vårt. Tenk å kunne ligge med tusenvis av damer! Hvordan ville det ha vært? Hvordan kommer man dit? Hvordan får man draget?

Det er fint at det er noen som kan ta seg av drømmene dine. Som kan ta dine lengsler på alvor. Det er kanskje litt rart for noen at den som skal gjøre dette er nettopp Dressmann, men det kan skje. For noen år siden innledet kleskjeden et samarbeid med The Rolling Stones. De fylte opp butikkene sine med gigantiske bilder av Mick Jagger, store bilder, vegg til vegg, med lidenskap. I Can't Get No Satisfaction. Bare så du vet det. Med Dressmann blir livet fantastisk.

Olav sitter i bilen på vei til jobb. Han kjører forbi en Dressmann-butikk. Gjennom butikk-vinduet kan han se Mick Jagger på scenen. Olav ser også det unge paret på gaten. De står foran butikken helt tilfeldig, og holder rundt hverandre. Olav tar dette bildet, i det sterke øyeblikket, som lever, akkurat der og da, og aldri igjen.

Det fins bilder som stopper deg med en historie. Dette er et slikt bilde. Du vet ikke om det er oppbrudd, en sår avskjed, eller en heftig kjærlighet som nettopp har begynt. Vi er alle på leting. Vi er alle underveis.


 (I Can't Get No) Satisfaction
I can't get no satisfaction, I can't get no satisfaction
Cause I try and I try and I try and I try
I can't get no, I can't get no

Keith Richards / Mick Jagger
The Rolling Stones (1965)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar