hits

Norway - The Kingdom of Shithole

Donald Trump
/ImageCollect
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com

Shithole Høvik (Husposten): Etter bare noen få minutter i Det Hvite Hus skapte Erna Solberg en helt ny verdensorden.

Nå må vi være ærlige å si at i starten så det litt stusslig ut. Den norske statsministerens besøk i USA på onsdag ble nesten ikke nevnt. Ikke med et ord. Amerikanske medier virket rett og slett helt uinteresserte. Utrolig nok. Enda Erna kom flyvende rett fra Jeløya utenfor Moss. Besøket lå an til å gå såkalt upåaktet hen. Hva gir du meg?

Men så eksploderte det. Erna-sjarmen traff Donald Trump så hardt at han plutselig fikk lyst til å plassere Norge på toppen av kransekaka, som det beste som har skjedd verden, mens nesten alle andre er "shithole countries". Det har fått hundrevis av nyhetskanaler til å kaste seg over saken og plutselig har vi satt personlig rekord i Norges-reklame. Sosiale medier koker. Norge er på alles lepper. Verden over.

Det oppsto raskt en diskusjon om hvem som er "shithole countries" og hvem som ikke er det. Donald Trump nevnte "Haiti, El Salvador and some parts of Africa", men det er jo åpenbart utrolig mange meninger i verden. Om hva som er et skithøl? Og hvor dypt kan man synke, rent geografisk? Skal vi til Jokkemokk i Kiruna eller til Hurrahølet i Askim? Skal vi det? Ikke godt å si.

Her trengs åpenbart en god leksikal opprydding i begrepet. Man må definere hva et Shithole eller Skithøl er. At det er et ubehagelig sted er jo åpenbart.  Her syns jeg man skal være åpen også for positive tolkninger. Personlig mener jeg for eksemepel at mange skithøl er fantastiske. Mange av mine lykkeligste stunder har jeg hatt på en utedo på hytta når det var sommerferie og jeg kunne sitte der og lese tegneserier og ha det fint.

Jeg har for øvrig søkt litt på nettet og funnet at det strømmer over med falske nyhetsmeldinger som: "Prime Minister Theresa May is celebrating after Donald Trump did not include Britain in his list of "shithole countries".

Jeg fant også en melding om at Norge nå i solidaritet skal døpes om til Skithøl-Landet, eller The Kingdom of Shithole.

Sitat: "Norwegian Prime Minister Erna Solberg said it is important to make a statement that will be heard: -We Norwegians are a pragmatic people, who don´t much care what the country is called. If renaming it Shithole sends a progressive message of goodwill then that´s what being Norwegian is all about".

Donald Trump er først og fremst opptatt av å si nei takk til de som innvandrer fra shithole countries. Det ligger derfor an til å endre plaketten på frihetsstatuen. Du vet dama med fakkelen som står der ved innseilingen til New York og som har ønsket millioner av håpefulle immigranter velkommen med ordene:

"Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free".

Her kan man tilføye med tusj:  "Except if you´re from a shithole country".

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar