hits

Viltkamera avslørte naboens søppel-snylting


Det er ingen grenser for hva et stakkars menneske skal oppleve av ergrelser. Er det ikke det ene så er det noe annet. Folk kan være som svin noen ganger. De oppfører seg som dyr. Hva skal du da gjøre? Kjøp viltkamera.

Jeg må innrømme at viltkamera er noe jeg bare har sett brukt i innsendte seerbidrag til NRKs programpost "Ut i Naturen". Dette må ikke forveksles med innslag av typen "Angrepet av elskovssyk tiur" eller "Elg kom og besøkte oss på trappa og nektet å gå igjen enda vi sa husj!." Slike innslag er gjerne filmet med mobilen eller noe. Nei, viltkamera er noe helt annet. Slike kamera monteres fast i et tre eller kanskje en stubbe også håper man at det kommer et eller annet rart og spennende forbi som kamera tar bilder eller film av, helt av seg selv. Det kan være en ulv, bjørn, jerv eller noe annet som det er sinnssykt vanskelig å få på tape.

Det jeg ikke var klar over er at stadig flere huseiere skrur fast viltkamera utenpå huset sitt. I dag fikk jeg høre om en ellers fredelig familiefar som har gjort dette på Stabekk i Bærum. Først trodde jeg at mannen ville filme grevling. Det har å gjøre med at jeg flere ganger har sett grevlinger som lusker rundt om natten i Bærum. Slike grevlinger kan ta seg inn i hager og sette en støkk i en stakkar.

Viltkamera koster ca to tusen kroner og du kan sette inn et simkort slik at kamera fungerer på samme måte som en mobil. Når kamera har tatt bilder eller film kan du få varsling på sms og epost. Det er i seg selv ganske fascinerende. At kamera sender deg beskjed. Men la nå det ligge.

Vår mann på Stabekk hadde montert kamera ut mot gårdsplassen for å gjøre huset sitt tryggere. Jeg vet ikke helt hvordan han unngår at kameraet tar bilder av uskyldige folk som kommer gående forbi, eller hvordan det går med eventuelle festglad ungdom som har vært litt for sent ute og jugd på tida, men det kommer sikkert litt an på vinkelen på kameraet. Dette kan man sikkert stille inn. Prøve og feile. Hva vet jeg.

Det som skjedde på Stabekk kom som en stor overraskelse. Kamera knipset en rekke bilder. Midt på natta. De avslørte at naboen i nattens mulm og mørke kom snikende og snyltet på søppelspannet ved siden av postkassen. Han har trolig bestilt for liten kapasitet i sitt eget hus, og tenkte at det er ingen som merker om man kaster en pose eller tre hos andre. Det blir jo veldig fullt, da, men det er det sikkert ingen som legger merke til. Det er umulig å bli avslørt for denne synden. Så feil kan man ta.

Vår mann på Stabekk viste naboen bildene. Naboen ble nok flau. Han ble nok det. Men slik ble det brått slutt på søppel-snyltingen. Men ikke lenge etter skjedde det noe annet som var mye verre. Det ble innbrudd i huset. Tyvene brøt opp døra, rappet blant annet bilnøkler og bilen og dro av gårde. Viltkamera tok skarpe bilder av karene. De bildene ble overlevert politiet, tyvene ble identifisert og tatt. Det er rart med det. Et bilde sier jo mer enn tusen ord.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar