hits

La Randi (94) få røyke!

94 år gamle Randi Fjeldstad flyttet nylig inn på Åsnes sykehjem. Hun har røkt i over 70 år.

Når Randi nå skal røyke pakker de ansatte på sykehjemmet henne inn i ulltepper ute på terrassen. Likevel blir damen kald. Hun fryser. Og hvordan skal det gå til vinteren? Sykehjemmet ligger i Solør i Hedmark, og der er det slett ikke uvanlig med 20 minusgrader.

Dette bekymrer sykehjemmet. Derfor har de satt ut en varmelampe. Det spørs om det hjelper. Hvis Randi får en lungebetennelse i vinter så kan det være livstruende.

Jeg leser om dette i Glomdalen. Avisen kan fortelle at Røykeloven er i ferd med å ta fra Randi hennes gode humør. På lederplass anbefaler avisen at Randi skal få lov til å røyke inne. At man skal lage et varmt røykerom for henne. Det er også startet en Facebook-aksjon for at Randi skal få røyke.

Når det gjelder adgangen til å røyke på institusjon så er den strengt regulert av tobakksskadeloven § 12 (tidligere §6). I henhold til § 12 annet ledd er det dog adgang til å opprette røykerom. Tobakksskadeloven § 12 annet ledd, første punktum sier "kan røyking tillates". Ingen har med andre ord krav på å ha røykerom. Det må velvilje til.

Åsnes sykehjem ligger rett bak rådhuset på Flisa. Ordføreren har kort vei hvis han vil besøke Randi. Det syns jeg ordfører Ørjan Bue (Sp) skal gjøre. Jeg syns at han rett og slett skal gå på besøk. Han kan ta meg seg løfter, ikke så mye om bot, men gjerne om litt bedring. Han kan jo gjerne også ta med en 20-pakning røyk. Jeg vet ikke hvilket merke hun liker best. Ta med flere forskjellige. For sikkerhets skyld.

Her er bilde av Randi (privat)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar