hits

Til deg som lurer på hva lykke er

Vi er de timer av døgnet, en lørdagsnatt i hovedstaden, der det meste er begynt å sige nedover, mot jord eller senga eller hva det skal være.

Vi er i "Misfornøyelsesbar" i Oslo sentrum. Det er et hysterisk «walk in»-kunstverk og bar, laget av kunstner, dramatiker og tegneserieskaper Christopher Nielsen, storebroren til Joachim «Jokke» Nielsen.

Jeg sitter på en stol av samme størrelse som de aller minste barna i barnehagen bruker. Når en to meter lang mann (meg) skal sitte på en slik stol blir det meste absurd. Utsikten er dessuten makaber. Jeg sitter og ser opp på en barkrakk. Under krakken har noen spikret fast noe som ser ut som en utstoppet penis, som henger til tørk.

Oppe på denne krakken sitter en kvinne, et slags seksuelt vulkanutbrudd, som åpenbart lever av sine naturkrefter. Jeg vet ikke om det er opphørsalg. Om alt skal vekk. Om det er hit and run. Eller om det bare er business as usual. Samma kan det være. Dama er uansett et voldsomt syn. For de som liker utagerende detaljer. Noe av det mest imponerende er skoa.

Skoa er røde og overstrødd med sølvglitter. De har dessuten så høye hæler at de ville blitt regnet som doping i en konkurranse for kortvokste. Jeg sitter og stirrer på skoa da en annen dame (trønder med nytrøkt rullings) dumper ned på krakken ved min side. Hun har drukket en hel del og har brukbar styringsfart. Nå får også hun øye på skoa.

- Dæven, de der må jeg bare prøve, sier hun.
- Det kan kanskje bli litt vanskelig, sier jeg.
-Trur u det? 
- Ja, men prøv. Det er forsøket verdt, sier jeg.

Min nye venninne fra Trøndelag nøler ikke. Jeg liker det. Hun hopper rett ut i mulighetenes teater. Hun værer ingen fare. Hun kan få seg en på tryne, hun kan det, men hun tar likevel sjansen på å leve og spør rett ut om hun kan få teste skoa. Fem sekunder senere er hun tilbake, nede på krakken.

- Det ble blankt nei. Hun er drit sur.
- Ikke gi deg. Prøv igjen. Si at du kan nøye deg med den ene skoen, sier jeg. Dette fyller damen med nytt mot. Hun gjør et nytt forsøk og nå får hun lov. Jeg kan se at hun smiler fra øre til øre.

Til deg som lurer hva på lykke er. Det kan være å stå klokken ett om natta, midt i Oslo sentrum, på Misfornøyelsesbar, og balansere på en fot, i en helt oppsiktsvekkende høy, rød sko, med sølvglitter. Det kan være det.

OBS: Jeg turte ikke ta bilde av skoa. Du får nøye deg med et bilde av veggene i baren.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar