hits

Mens vi venter på tsunami i Lysefjorden

Hele Preikestolen kan falle i havet og skape en tsunami i Lysefjorden, melder de fleste medier over hele landet i dag.

Preikestolen ble til for 10.000 år siden. Allerede i 1030 ble det oppdaget en sprekk. Det har siden vært nær null utvikling i sprekken. I mellomkrigstiden gjennomførte Stavanger Turistforening målinger, uten at det ble oppdaget avvik. De siste 20 årene har vært helt uten endring, men nå har sprekken plutselig blitt 2-3 millimeter større, i følge forsandordfører Ole Tom Guse. Han har helt og holdent på egen hånd brukt sin private tommestokk for å måle endringene, i følge Aftenposten. Dette har fått media til å koke. Over hele landet.

Når aviser og andre medier skal vise hvor dramatisk dette er så har de en utfordring. 2-3 millimeter er jo ikke så veldig mye. Når jeg skal måle med tommestokk så hender det at jeg slurver med en millimeter eller to. Så ærlig må jeg få lov til å være.  2-3 millimeter er nesten ikke til å få øye på. Det er veldig lite. Det vil jeg bare si.

Hvis man skal sette fokus på et problem som bare er et par millimeter stort er det nærliggende å bruke en veldig stor, rød ring eller en diger pil, slik at vi med en gang skal skjønne alvoret i situasjonen. Her vil jeg særlig fremheve NRK som på sin nettside har valgt en gigantisk pil for å vise hvor sprekken er. Se bildet av pilen.

Det neste som trolig nå vil skje er at den ene politikeren etter den andre blir flydd med helikopter fra sentrale strøk til distriktsnorge for vise at de tar Preikstolen og valgkampen på alvor. Dessuten vil TV-sendinger av Preikestolen minutt for minutt være en åpenbar mulighet. Og slik går no dagan i Norge. Ha en fortsatt fin sommer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar