hits

Catch and Release i Belgia

Boy on a Waterslide
Licensed from: robeo / yayimages.com

Det har seg slik at noen faktisk må påta seg oppgaven med å være helt sjef. På Brussel-kontoret. I denne historien er det Sigbjørn. Vi må advare mot en særdeles pinlig slutt.

Da de spurte Sigbjørn om han ville bli sjef for Brussel-kontoret sa han ja med det samme. Han tok med seg ungene og kona og flyttet fra Oslo til Belgia. Det gikk ganske fint. I starten.

Det er lørdag formiddag. I Brussel. Det kan tenkes at det regner. Det kan tenkes at det er surt og kaldt ute. Det er med andre ord en ypperlig dag å dra i svømmehallen. Sigbjørn ber familien pakke badetøy. Og så legger de av sted, slik en norsk familie gjerne gjør, med hver sin pose, håndklær, svømmebriller og badebukser.

Her er det nødvendig å opplyse om at badebukser kan være så mangt, fra det aller strammeste til det meste slaskete som henger og slenger. Det siste er gjerne en godt brukt badshorst. Ikke et vondt ord om slike badeshorts. Det er helt topp på Ingierstrand eller Frognerbadet eller Hvalstrand eller hvor det skal være i Norge. I Belgia, derimot, er det strengt forbudt å bruke badeshorts i svømmehallen.

Det oppdager Sigbjørn i det øyeblikket han står i luken og skal kjøpe billetter. Han oppdager dessuten at det er påbudt med badehetter. For alle typer hår og hoder. Derfor må Sigbjørn kjøpe badebukser og hetter til hele familien. Det er en lite utsalg i svømmehallen. Men utvalget er dårlig. Ja, rett og slett elendig, hvis man skal være ærlig. Dette stopper ikke Sigbjørn. Han kjøper rosa badehetter og trange badebukser til hele familien.

Inne i svømmehallen oppdager Sigbjørns yngste barn at han vil prøve vannsklia. Det er en lang rutsjebane som starter på en plattform og går i et rør som slynger seg i store svinger nedover og ender i bassenget. Det hele ser litt skummet ut så sønnen ber Sigbjørn om han kan stå der nede å ta i mot.

- Jeg vinker når jeg er klar til å sette utfor. Vil du stå å ta i mot når jeg kommer ut av hullet, spør sønnen.

Det vil Sigbjørn. Han stiller seg opp, med sin rosa badehette og sin trange badebukse. Sigbjørn er klar til å ta i mot. Han er det. Nå vinker sønnen og setter av sted. Sigbjørn strekker frem armene. Klar til å ta i mot. Han kan høre og vagt se at noe er på vei ned gjennom røret. Han kaster seg frem og fanger det som kommer. Og plutselig står Sigbjørn der. Med en sprellende belgier i armene.

Det ble en rask Catch and Release.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar