hits

Skiføre er et spørsmål om vilje

Skiføre er et spørsmål om vilje, skrev HC på Facebook i påsken. Han hadde kjempet med all denne mangel på snø hele vinteren i gjennom og sto nå ved sporets ende.

Han sto der og tok et bilde i en sving. Det var en vei som der og da kunne gruse alt håp.

HC sto ved det punktet i en hver historie som får deg til å tenke at nå er det over. Nå er det bare å pakke sammen. Hvis dette var en krimroman ville helten ha blitt banket opp av to gorillaer. De ville brukket begge armene hans, og sikkert minst et ben, og limt sammen både øyne og munn, nådeløst, med seig, grå gaffatape, og sikkert også festet kroppen til en diger sementblokk som om noen minutter skulle veltes ut over ripa på en rusten holk av en båt, kanskje i det månen, den svikefulle, gled bak en sky, og det ble stummende mørkt i et øde og trøstesløst hav.

Når alt håp er ute. Hva gjør du da? Blir sittende inne. Eller går du ut? Det er der ute du kan prøve. Litt til. Det kan jo, i alle fall i teorien tenkes, at et eller annet sted der fremme, så blir det en antydning til bedre, kanskje starten på en opptur. Noen heldige høydemetre til, og så endelig er det der, et anstendige skispor, det som gjør nordmenn til nordmenn, der snøen kanskje er trist, men den holder akkurat nok til at det går, med riktig klister, og i dypet av anorakken banker hjertet hardere,  og kanskje spenner du nå fra og setter stavene i et krafttak, som om det var selveste livet det gjaldt.

Skiføre er et spørsmål om vilje. Ikke glem det. Når du kommer til neste sving.

Her er bildet som HC tok:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar