hits

Reddende engel på nakne ben i isvannet


- Det var jo helt surrealistisk! For en start på dagen! Jeg er fortsatt ikke helt trygg på at det ikke var skjult kamera, sier Hege (bildet).

Vi skal til Nordre Aker i Oslo i dag tidlig. Våren smelter byen. Det renner i glade, strie strømmer. I undergangen ved T-banen er det en liten flom.

- Undergangen vi skulle forsere for å komme opp til plattformen på T-banestasjonen, var fullstendig oversvømt. Jeg og nabo Brit ble stoppet av alt vannet, forteller Hege.

Det kommer en jevn strøm av mennesker som oppdager at veien er sperret av vann. De snur og går en annen vei.

- Flere snudde, gikk for å ta buss eller hva vet jeg. Andre tok fart og løp over med vann til langt opp på leggen. Hege og Brit blir begge stående. De nøler. Neste avgang på T-banen er bare noen minutter unna. Hva gjør vi?

Plutselig kommer en reddende engel. Det er en mann ingen av jentene kjenner eller har sett før.  Mannen tar resolutt av seg sko og sokker. På bare føtter bærer han først Brit elegant over. Så løper han tilbake og løftet opp Hege og bærer også henne trygt over. Så løper han tilbake igjen og henter skoene sine, gjennom isvannet nok en gang. Han får på seg skoa, med klissvåte føtter og kommer seg på t-banen. Alle tre rekker T-banen.

Kan man få en bedre start på dagen?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar