hits

Skikkelig Bad Breakup

Det er søndag ettermiddag. Det har vært en lang og lykkelig vinterferie. Plutselig slår katastrofen ned. I sosiale medier.

Mor kommer inn i stuen. Der sitter Linda i sofaen og ser veldig lei seg ut. Linda er 13 år. Hun er i en alder hvor man ganske ofte risikerer å sitte med hjerte i hendene. Det er sterke følelser. Både her. Og der.

- Er du bare litt sliten eller er du lei deg, spør mor.
- Jeg er lei meg.
- Hvorfor det?
- Oda gjennomgår nå en Skikkelig Bad Breakup.
- Det var trist.
- Det er helt grusomt.
- Ja.

Her må man skynde seg å fortelle at Oda er 13 år hun også. Linda og Oda er nære venninner. I gode og onde dager.

Nå oppstår en lang diskusjon. Linda mener at det er viktig at hun øyeblikkelig stiller opp for Oda. En Skikkelig Bad Breakup krever sitt. Alle som har gjennomlevd en Skikkelig Bad Breakup vet det.

- Jeg må dra rett til Oda og bli hos henne i natt, sier Linda.
- Jeg syns ikke det er noe lurt. Da blir dere bare liggende og prate hele natten og i morgen er det skole, sier mor.

Her er det nærliggende å skyte inn at mødre kan være ganske hensynsløse noen ganger. De skal liksom redusere kjærlighet til noe praktisk. Det er ikke til å tro. Men Linda gir seg ikke. Hun står på sitt. Hun vil støtte Oda. NÅ.

Mor innser alvoret. I krig og kjærlighet er det en ting som er viktig. Forhandlinger. Mor og datter blir enige om at en Skikkelig Bad Breakup krever to timer. Det er et slags minimum. Men det får går. Mor kjører Linda og alle følelsene til Oda. To timer senere blir Linda hentet og kjørt i seng.

I dag er det mandag. Vinterferien er over. Hverdagen er hard. Knallhard.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar