hits

De overdrevne øyenbryns tidsalder

Vi lever i de overdrevne øyenbryns tidsalder.

Hvem var det som fant på at øyenbryn skal være så brede at det ser ut som om en liten traktor har kjørt over ansiktet?

Det er jo litt rart at en rekke damer og kanskje noen gutter har veldig lyst til å tegne slike brede streker i ansiktet, når de slett ikke er indianere som har tenkt seg ut på krigsstien?

Dette er slikt som jeg lurer på når jeg sitter på T-banen og det kommer mot meg for eksempel en såkalt åpenbar falsk blondine (åfb). Hun gir sterke opplevelser av overdreven bruk av kjemikalier og langt fremskredne syntetiske løsninger. Hun har dessuten de bredeste øyenbryn jeg noen gang har sett. Jeg tror det er norsk rekord.

Hvis man lurer på noe her i verden skal man alltid spørre Google. Det finnes ikke noe spørsmål som ikke Google har et svar på. Jeg skriver "Hvorfor brede øyenbryn?"

Jeg begynner nå å lese en lang artikkel i ukebladet KK. Det står at man kan gå til en kirurg. Ved hjelp av et kirurgiske inngrep kan øyenbrynene løftes permanent, endre buen og formen og dermed gi et mer harmonisk ansikt. Øyenbryn skal definere øynene og gi dem et løft, leser jeg.

- Definere øynene?
- Hæ?
- Ja, hva er definisjonen?

Når jeg søker på hva som er definisjonen kommer jeg først til en artikkel som handler om at soting av øyne aldri går av moten. Her kommer jeg straks til å tenke på utrykket "Fra asken til ilden". Deretter kommer jeg til et leksikon som skriver at "Det er ikke noe skarpt skille mellom å være blind og å være svaksynt. Blindhet er i medisinsk forstand en person som ikke kan se forskjell på lys og mørke, også kalt total blindhet eller amaurose".

Amaurose er et ord jeg aldri har hørt før, men jeg syns jo at det ligner litt på det amorøse og vil her nevne uttrykket "kjærlighet gjør blind" og det ene med det andre.

Når jeg ikke kommer lenger på internett spør jeg datter Frida (17).

- Hvem var det som fant på overdrevne øyenbryn, skriver jeg til henne i en tekstmelding. Svaret kommer i løpet av noen sekunder.

Svaret er Cara Jocelyn Delevingne.

Siden jeg aldri har hørt om damen søker jeg litt til på nettet og finner ut at det dreier seg om en engelsk skuespiller og modell som under British Fashion Awards i 2012 og 2014 ble kåret til årets modell. Jeg kan her velge mellom svært mange bilder av øyenbryn og faller ganske raskt for kombinasjonen av ekstrem bredde og glitter. Dette er en slags nyttårsaften midt i fjeset, tenker jeg imponert.

Man kan bli litt redd og skremt av slikt. Man kan jo det. Jeg vil likevel ta sjansen på å bruke bildet. Som en slags advarsel. Moren min sa til meg når jeg gjorde rare ting som liten:

"Ikke gjør det, du kan bli sånn".

Jeg tror den advarselen gjelder fortsatt. 


Cara Jocelyn Delevingne

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar