hits

Lars får sin egen øde øy


Landbruksmekaniker Lars Tollef (27) fra Tolga fikk den 30 januar i spalten "Over  kaffekoppen" et spørsmål fra avisa Arbeidets Rett.

- Hvem vil du ha med deg hvis du strandet på en øde øy - og hvorfor?
​- Da tar jeg en for laget, og tar med meg Donald Trump.

Sitatet er nå spredt noen millioner ganger over hele verden. Lars er av flere nevnt som kandidat til Nobels Fredspris. Andre vil ha ham som president. Dessuten er det flere kvinner som spør i sosiale medier om mannen er singel (svaret er ja). Og nå i helgen ble det orkan i sosiale medier fordi Facebook slettet sitatet på fredag. Det er nå kommet en oppklaring fra Facebook der de sier at det er menneskelig å feile og at det ikke er i strid med selskapets retningslinjer å kritisere statsoverhoder. Utrolig nok.

Da nyheten kom om sensuren av  Lars Tollef (27) fra Tolga var det noen tusen til som begynte å dele. Og nå har vennene deres delt de også og slik blir det til at sitatet tar noen nye runder rundt jorda.

Det er slike ting som dette som skal til for å få den amerikanske presidenten til å lese Arbeidets Rett som kommer ut på Røros. Det har jo vært de som har vært bekymret for hvordan det skal gå med norske lokalaviser. De har fryktet at det går bare en vei. Men det gjør det jo slett ikke.

Når Trump leser Arbeidets Rett i dag vil han oppdage  at hovedoppslaget er at "Løypene i Femundløpet er endret". Avisen har også en kanonbra sak på topp om at mjølkeprodusent Jørgen Husom har bygd om til løsdrift i Folldal. (OBS Det koster 5 kroner å lese den saken).

Det blir dessuten spennende å følge hvordan det nå skal gå med Lars Tollef (27) fra Tolga. Kan han dra på ferie til USA etter dette? Blir han gift? Vinner han priser i ytringsfrihet? Blir det skrevet bøker om mannen? Hvem får filmrettighetene? Får Lars sin egen øde øy oppkalt etter seg? Den kan het Lars øy.  Jeg ser den for meg. Med palmer og kokosnøtter og gode bademuligheter. Lars i badebukse. Solbrun. Glad og fornøyd. Det hadde vært noe, det. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar