hits

Russlands svar på Dolorosa Uffert

Russlands svar på Dolorosa Uffert, Elena Mizulina (64) er ganske skremmende i nyhetsbildet, verden rundt, denne helgen.

Elenas lovforslag fikk stort flertall i parlamentet. Dermed blir det lov å slå kvinner og barn i familien. Bare man ikke slår alt for hardt.

Elena er fra før kjent for å ville frata homofile retten til å si at de er homser. Hun vil også frata dem barn og frata dem retten til å kalle seg mennesker. Hun vil dessuten forby all adopsjon i utlandet og hun vil forby kvinner å ta høyere utdannelse før de har født barn. Elena vil også begrense kvinners rett til abort og innføre straffeskatt for de som skiller seg. For å nevne noe.

Da jeg var yngre hadde jeg en helt klar følelse av at verden gikk fremover. Særlig da muren falt på slutten av 1980-tallet var jeg veldig optimistisk. Men nå syns jeg liksom slett ikke at det går veien. Verken her eller der. I øst eller vest. Kan man si.

Nå vet ikke jeg om Elena har sett på mye på Harry Potter og er inspirert av Dolorosa Uffert som gjorde karriere og ble rektor på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom og som senere ble minister i Magidepartementet. I følge min datter Frida så er Dolorosa Uffert den klart mest skremmende personen i Harry Potter universet, mye skumlere enn han hvis navn ikke skal nevnes.

Dolorosa Uffert er glad i katter. Hun går alltid kledd i rosa. Hun har sukkersøt stemme. Og hun torturerer folk med et stort smil om munnen. Men Dolorosa Uffert faller til slutt, ikke på sin egen urimelighet, men fordi onde mennesker alltid mistror alt og alle på sin vei. Det blir deres bane å ikke kunne stole på noen.

Ha en god søndag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar