hits

Utroskap, 33.000 og en død katt


Jeg har erfaring med menn som blir skilt. Menn skiller seg ikke uten å ha en annen dame å gå til. Slik er det. Nesten alltid.

Den mannen, vi straks skal få høre mer om, laget seg en profil på sukker.no. Dette er Norges største datingside. Poenget med en slik side er å finne seg en ny partner. Når det er sagt, så må det understrekes at man jo ikke vet sikkert hvorfor mannen laget seg en profil på sukker, mens han fortsatt var gift. Det kan jo tenkes at han bare lekte med tanken. Det er jo ikke helt sikkert at han var utro.

Jeg sitter og diskuterer dette med Vibeke på jobben. Vibeke er venninne med kona til denne mannen. De to damene har utroskap som en meget sterk teori. De baserer teorien på at mannen såkalt oser. Han oser av dårlig samvittighet.

Det som ofte skjer nå menn oser på denne måten er at rare ting kan skje. Jeg nevner dette bare som en advarsel i tilfelle du skulle havne i en lignende situasjon selv.

Denne historien utvikler seg til å bli en skilsmisse. Det er jo leit at det skulle ende slik. Mor og far sitter rundt kjøkkenbordet sammen med ungene. De har samlet barna for å fortelle den sørgelige nyheten. Bare noen minutter etter at mor og far har fortalt at de skal skilles skjer det noe dramatisk. Familiens katt, Bella, kommer inn.

Bella er i en elendig forfatning. Hun sjangler av sted og er åpenbart skadet. Hele familien bestemmer seg straks for å dra til dyrlegen. Det er ikke noe å lure på. Bella trenger hjelp. Nå.

Dyrlegen undersøker Bella og ser på familien med alvor i øynene. Han ser særlig på far. Det kan tenkes at legen henvender seg til far fordi det erfaringsmessig er han som skal betale, men dette vet jeg jo ikke sikkert. Uansett, så blir det konstatert at Bella har fått kjeven ut av ledd og almenntilstanden er dårlig. Familien får nå to alternativer.

1) Avlive katten. Nesten gratis.
2) Ta en operasjon. Det koster 25.000 kroner. Minst. Utfallet er usikkert.

Far bestemmer seg nå raskt for at operasjon er det eneste riktige. Det er ikke noe å lure på. Bella skal reddes, koste hva det koste vil.

Bella blir operert og det går noen dager. Katten har vært på klinikken for å bli bedre. Når ringer de og ber familien komme å hente Bella. Det skal skje på en fredag. Mannen, i denne historien, skal hente katten, men så viser det seg at han har noe annet å gjøre, på en fredags kveld. Bella må være på klinikken over helgen. De tar hotellpriser for slikt. Når Bella endelig blir hentet på mandag er regningen kommet på over 30.000 kroner.

Nå kan det jo tenkes at 30.000 kroner er en god investering, de rådene omstendigheter tatt i betraktning. Det er jo mange sterke følelser som er i spill. Det er jo det. Man kan jo ikke vite hvordan det kommer til å gå.

Dessverre går dette riktig dårlig. En uke senere dør Bella. Familien drar på ny til klinikken som tar seg av kremering og støtte i sorgen. Slikt koster også penger. Sluttregningen kommer på over 33.000 kroner.

Det er som sagt meget dyrt å ha dårlig samvittighet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar