hits

Da Ronalda gråt som verstDe som laget EM-finalen mellom Portugal og Frankrike på søndag satset på at publikum hadde øvde seg på å følge "Hurtigruta minutt for minutt" eller andre varianter av sakte-TV.

Det skjedde jo nesten ingen ting ute på banen. Men et drama var under oppseiling.  

La meg først få si at det er lett å gjøre feil. En helt vanlig nybegynnerfeil er for eksempel å glemme å slå av lysene på stadion før man går hjem om kvelden. Dermed vil stadion bli som verdens aller største lyspære og tiltrekke seg tusenvis av møll. Møll er et ganske stort, brunt, flagrende og ekkelt vesen som kan finne på å lande på de mest upassende steder.

Nå kan det tenkes at man for eksempel tjener nær en milliard kroner i året på å spille fotball og at det eksemplet har fått litt vondt i låret. Det er Ronaldo som er blitt påført en såkalt lårhøne. Hvorfor det heter lårhøne er jeg litt usikker på. Det kunne sikkert vært kalt en lårhane også, siden både han som sparket og han som ble sparket var mann, men det får så være.

Det var uansett et meget følsomt øyeblikk. Ronaldo gråt. Åpenlyst. Du kunne se hvordan følelsene og smerten bølget over ansiktet hans. Akkurat da, i det mest følsomme øyeblikket, så landet en møll på superstjernens nese. Millioner av mennesker holdt pusten og lurte på hva som nå kom til å skje.

En tabbe kommer sjelden alene. Her har man brukt årevis og milliarder av kroner på å bygge opp en fotballhelt.  Resultatet er blitt en stor, sterk og tøff mann. Dette er rett og slett et maskulint forbilde. Dette er en mann som kan klare hva som helst. En legende. Nå legger man denne mannen på en oransje båre. Hvorfor ligger han slik? Har han vondt i låret? Au, da!

Man filmer nå Ronaldo på en veldig ydmykende måte. Kamera følger mannen som ligger der så skadet, så skadet.  Gråter han fortsatt? Vi ser bare hæla på ham, mens mannen bæres ut. Kameravinkelen lader en helt del tilbake at ønske. Av verdighet.

Kort tid etter er Ronaldo tilbake. Denne gangen for å se på kampen. Nå kan han gå og løpe helt selv, og alle skjønner at mye taler for at mannen kommer til å overleve.

Ute på banen fortsetter kampen. Det mest spennende som skjer er at den såkalte ekspertkommentatoren Tom Nordlie kaller en passning for en "pølse i brød". Twitter koker. Alle venter på at Tom Nordlie kanskje også skal si noe om sennep og ketchup. Eller noe om lomper og stekt løk. Hva med en rekesalat foran mål? (Alle tar reka samtidig, det hadde kanskje vært noe). Men Tom Nordlie sier ikke noe slikt. Portugal scorer et mål i andre ekstraomgang og vinner kampen. Og sånn går nå dagan.

#Ronaldo #Ektemannfolk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar