hits

Pizzaen som fortsatt sårer


Jeg vil understreke at Jon er meget intelligent. Han er faktisk blant de smarteste jeg kjenner. Jeg sier dette slik at man ikke skal få helt feil inntrykk av historien som følger. Vi skal på tur til USA med Jon, kone og to sønner.

Det som skjedde kan jo flere kjenne seg igjen i. Man har kanskje kjørt bil hele dagen og kommer sent frem til hotellet. Alle er sultne og stemningen er ladet. Det haster med å få tak i noe mat. Ulveflokken trenger næring. Far blir sendt ut for å lete etter en ta-med-hjem-pizza.

Så langt er alt vel. Men minuttene går. Det var da fælt så lang tid det tar før pappa kan finne en pizza og bringe den hjem til sin sultne familie. De venter. Og de venter.

Endelig kommer pappa. Han svinger glad og fornøyd inn på hotellrommet. Nå begynner mor og sønner å gape. De tror rett og slett ikke sine egne øyne. Nå begynner de å le.

Pappa kommer dinglende med pizzaesken stående på høykant, klemt inn under armen. Det gjør at alt fyllet på pizzaen har glidd av og lagt seg som en stor klump nederst i esken.

Mor og barn holder på å le seg i hjel. De erter far såpass mye at han blir direkte sur. Far trenger derfor en pause. Forståelig nok. Han prøver nå å gå ut på balkongen. Men så viser det seg at noen har stengt balkongdøren som er av glass. Far går rett inn i glassdøren. Det smeller. Mannen faller bakover og lander på rompa.

Som det heter etter store dramaer: "Ingen kom fysisk til skade". Det er det nyhetsoppleseren pleier å si. Men slike nyhetsopplesere snakker aldri om fornedrelse, eller årene etterpå. Den ene sommeren etter den andre. Dager som kommer. Og dager som går. Hver gang det blir snakk om å kjøpe en pizza og far er til stede. De snakker ikke om slike ting, nyhetsoppleserne.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar