hits

Annen manns mus


Ikke tull med annen manns mus. Det er en erfaring, Man kan gjøre seg. På jobben. Ellers så smeller det.

Vi petitskribenter er alltid opptatt av å holde orden på kontorpulten. Det er ganske krevende.  Stadig vekk må det ryddes i binderssamlingen eller noe annet viktig.  Slik oppstår det en slags kontroll. Man må passe på, kan man si, på en måte, ikke sant.

Stor var derfor bekymringen da man etter noen dagers fravær kom tilbake til datamaskinen på mandag. Maskinen virket ikke. Eller nærmere bestemt musen, virket ikke. Det er jo uhyre irriterende når slikt skjer. Derfor har organisasjonen et stort serviceapparat. Det er bare å rope om hjelp. Så kommer de. Og redder en stakkar.

Men det kan fort bli litt pinlig. Hvis man for eksempel ringer til brukerservice og sier at jeg har problemer med musa mi, så kan de kanskje begynne å le eller kanskje bare bli sure og be deg klare deg selv, kjøpe en ny mus eller noe. Jeg kan blir stående der. Trolig til spott. Kanskje også til spe.

Her er det viktig å ha erfaring. Jeg begynner derfor straks å tenke på om jeg kjenner noen pøbler. Den første jeg kommer på er Arne. Jeg tenker straks på Arne, som er en mann som er vokst opp med stygge kroppstaklinger på Røa, herdet og utviklet i så lange baner at han er blitt advokat. Mens jeg sitter slik og tenker på Arne så undersøker jeg musa nærmere. Jeg oppdager da at noen har limt en tapebit med en liten papirlapp slik at den dekker over det optiske øyet på musa. Jeg piller av tapen og nå virker musa helt fint igjen.

Nå sender jeg straks en epost til Arne. Jeg nøler ikke et sekund. Jeg går rett på sak. Jeg sparer ikke på konfekten. Jeg skriver:

"Man skal ikke tulle med en annen manns mus. Den andre mannen kan finne på å ville hevne seg".

Det går noen timer.  Nå kommer det flere setninger fra Arne. Han avslutter prosedyren med følgende setning:

"Man kan til og med tro at du beskylder meg for å stå i med kjerringa di". Mvh Arne.

Så der står saken. Akkurat nå. Mannen har ikke innrømmet sine synder. Jeg er litt usikker på hvor hardt og nådeløst jeg kan slå tilbake. Jeg trenger kreative innspill. Gode råd. Sy rekeskall inn i gardinene på kontoret hans og ønske god sommer. Slike ting.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar