hits

Selvsagt blir du svindlet

- Selvsagt blir du svindlet, sier jeg til Arne som er i ferd med å fortelle om noen av de verste overgrepene han har opplevd.

Arne er en kollega som er kjent fra petiten "Han fikk som fortjent, han fikk barn". (Det er fortsatt en av de mest populære petitene gjennom tidene med 65.000 lesere).
Arne forteller at kona har mast for at de skal kjøpe seg markise. Jeg trøster og sier at alle koner vil ha markiser. Det er ikke noe å gjøre med.
- Vi fikk et såkalt tilbud på en markise med 20 prosent rabatt. Markisen kostet over 33.000 kroner med motor og fjernstyring og montering, sier Arne.

- Utrolig dyrt, sier jeg.
- Jeg gikk og kjøpte en markise, som er litt mindre, for 3.300 på Jula, og monterte den selv. Det var veldig lett.
- Men den er med manuell sveiv?
- Jeg er villig til å sveive mye for 30.000 kroner, sier Arne.

Vi snakker nå en hel del om at man kan kjøpe seg en bruktbil for 30.000 kroner. Arne har fått blod på tann og forteller at for noen år siden kjøpte de seg hus med et dyrt kjøkken. Arne fikk da lyst på tre nye skuffer og ringte leverandøren. Han ville ha nesten 4000 kroner for skuffene.

Arne ble sjokkert og lurte på om dette kunne stemme. Så dyre skuffer har jeg aldri hørt om før. Da sier selgeren "Dette har jeg egentlig ikke lov til å si, men du kan sjekke saken hos et byggevarehus". Det gjorde Arne og oppdaget at de hadde identisk kjøkkenløsning, men markedsført under et annet merke. Her fikk han tre skuffer for 1.200 kroner. Til sammen.

Før vi går videre i denne historien må jeg innrømme at jeg beundrer Arne. Arne selger dobbelt så mange lodd som oss andre når vi har vinlotteri på jobben på fredager. Jeg vil gjerne bli mer som Arne.

Nå har det seg slik at jeg fikk en solbærbusk i gave av min far i fjor. Den ga til sammen 240 gram bær eller et halvt glass syltetøy. Jeg fikk lyst på større avling og dro tirsdag på Plantasjen for å oppdage at en meget liten solbærplante koster 256 kroner og at en potte kommer på ca 200 kroner. Det droppet jeg og dro heller på Biltema og kjøpte to diger potter av plast som kostet 46 kroner. Etterpå gikk jeg over til nabo Ingeborg som kommer fra landet og en generasjon som vet hva avleggere er.

Ingeborg sier ja med det samme. Vi snakker litt om avleggere. - Før i tida gikk jo damene rundt og stjal avleggere hjemme hos hverandre hele tiden. Det er det blitt slutt på, sier Ingeborg. Jeg forteller at på Risenga sykehjem i Asker går de gamle damene rundt å kniper avleggere hver gang de er på vei til middag. Derfor må sykehjemmet hele tiden kjøpe ny begoniaer, sier jeg.

Jeg tar nå med meg en saks og klipper av seks toppskudd av en busk i Ingeborgs hage, og stikker disse ned i fuktig, gjødslet jord for at de skal rote seg. Hvis dette blir til seks planter har jeg spart 1.536 kroner. Jeg skryter av meg selv til min kone. Jeg understreker at jeg vil klare dette helt selv, uten noe hjelp fra henne. Plantene setter jeg på et solrikt sted ved vinduskarmen.

Dagen etter plantingen står jeg fornøyd og sjekker hvordan det står til med de grønne små. Plutselig ser jeg at det har fulgt med et bær på den ene planten som slett ikke er et solbær. Da spør jeg min kone om Ingeborgs busker og hun kan nå avsløre at den i midten er rips, mens den til høyre er solbær. Denne opplysningen gjør meg veldig rød i toppen. Jeg er en dust.

Uten at noen ser det, håper jeg, sniker jeg meg ned og henter nye toppskudd, nå fra riktig busk. De ser slik ut:


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar