hits

Grinete unge og skrinn handlevogn

 Å glede seg til fest er en av de bedre følelser man kan ha ved starten av helgen. Men veien dit kan by på store overraskelser.

Jeg er på vei inn dørene hos Rema 1000 på Slependen i Asker. Her treffer jeg en kollega fra jobben som heter Egil.

- Er det her du får inspirasjon til dine petiter, spør Egil.
- Ja, det skjer ganske ofte, sier jeg. Noen av de sterkeste opplevelsene får jeg i butikken. Se for eksempel petitene "Folk hamstret grøt som gale" eller "Å skamme seg i butikken". Petiten om skam ble lest av over 60.000 og førte til drapstrusler i kommentarfeltet. Jeg ble til og med intervjuet av lokalavisa Budstikka og de laget stort oppslag om saken, sier jeg.

Egil rister på hodet og forteller at han personlig har sett tilsynelatende siviliserte mennesker gå bananas i smågodt og pinelig adferd like før påske.

- Det var ikke til å tru, sier Egil.
- Grådighet er sjeldent noe vakkert syn, sier jeg.

Etter denne praten begynner jeg å handle inn til helgens fest. Vi skal ha gravlaks med sennepsaus og eggerøre til forrett. Til hovedrett skal vi ha entrecote fra Sør Amerika med råstekte nypoteter, piggsopp og bacon, grillede asparges og en chili/hvitløk/grønn saus. To kaker til dessert. Vi blir 13 til bords. Jeg fyller opp vogna med all slags godsaker.

Da blir jeg oppmerksom på en sliten mor med en ganske skrinn handlevogn. Hun kjøper kneip, melk, bleier og slikt. Det er veldig dårlig stemning. Damen har nemlig med seg en svært grinete unge. Mor og barn har en slik samtale som du svært gjerne vil slippe å ha i butikken. Ungen maser og sipper og er i det hele tatt et herk og ha på slep. Mor er oppgitt. Jeg har full forståelse for det.

Jeg setter fra meg vogna og går en runde for å lete etter noe. Da jeg kommer tilbake er vogna borte. Damen har tatt min vogn og latt sin egen stå.

Jeg følger etter og finner damen. Hun ser først litt forbauset ut. Deretter ser hun ned på alle godsakene i vogna. Nå begynner damen å le.

- Du skjønner vel at jeg er misunnelig på at du har et mye mer spennende liv enn meg, sier hun. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar