hits

Sexlyder og annet vi klager mest på


Det er sexlyder fra naborommet. Det er trafikkstøy. Det er støy fra ventilasjonsanlegget. Det er toalettspyling. Det er skrittlyder. Det er stemmer i korridoren. Det er ikke til å holde ut.

Hoteller over hele verden har samlet statistikk og funnet ut at lydforurensning er det folk klager aller mest på, leser jeg i bransjebladet HRR.  

Det kunne vært maten. Det kunne vært prisen. Det kunne vært servicen. Men det er altså lyden. Dette har ført til at man har opprettet noe som kaller seg Quietroom Foundation.

Jeg blir straks nysgjerrig på Quietroom Foundation. Jeg ser for meg folk som går rundt på sokkelesten hele dagen og sier hysj til hverandre. Dette gjør de for å tjene penger. Det er bare en ting å gjøre. Jeg går inn på Quietroom Foundation sin nettside.

Det første jeg ser, midt på denne nettsiden, er en stor advarsel. Det er et svart felt med følgende beskjed: "Feil: Lydavspillingen ble avbrutt".

Selvsagt ble "Lydavspillingen avbrutt", tenker jeg. Dette er jo Quietroom Foundation. Hva hadde du ventet deg? Lyden på full guffe?

Nå kommer jeg brått til å tenke på en helt alminnelig, sliten trebarnsmor jeg kjenner som heter Marianne. Hun fikk en engelsk overnattingsgjest som ble boende et par dager hjemme i Oslo. Marianne sto på. Hun støvsugde, ryddet og laget mat. Hun holdt ungene i sjakk. Sørget for at mannen ikke gikk for mye i veien. De vanlige tingene. Marianne lurte på om ikke venninnen kunne bidra litt. Ta i et tak. Hjelpe til. Det kunne ikke venninnen. For hun trengte stillhet. Fred og ro. Venninnen drev med såkalt Mindfulness.

- I need to purify my heart, sa venninnen.
- Purify my ass, sa Marianne.

Jeg vil dessuten si at stillhet er overvurdert. Har du hørt om the silent treatment? Det er det du får fra kona etter en hard krangel. Alle som har prøvd den stillheten vet at det ikke er noe å trakte etter. Eller som min venn Pellegrino Riccardi pleier å gi som råd:

- Do you want to be right or do you want to be happy?

Det er dessuten ikke sikkert at det er "Stillhet" turistene vil ha når de kommer til Norge. Det de aller mest ønsker seg er "Tran, elgtruser og troll", i følge Aftenposten.

Mange kommer også til Norge på grunn av naturen. Da er det viktig å drive dem mest mulig inn i sentrum, i følge Svalbardposten. Man kan også lytte til NRK Møre og Romsdal som iherdig hevder at turistene vil ha "Potetball, kumle eller raspeballer". VG skriver  på sin side at "Turistene vil ha mer valuta for pengene", men nevner ikke med et ord hva de skal med valutaen. VG har også avdekket at de som klager minst på Norges-besøk er russere. Det er åpenbart fordi de driter i hva ting koster i Norge.

Det forskes selvsagt mye på hva turistene EGENTLIG vil ha i Norge. Et eksempel er Monica A. Breiby som har tatt en doktorgrad som konkluderer at "turistene ikke bare ønsker å være passivt beskuende, men også aktivt sansende, i følge Gudbrandsdølen Dagningen. Laagendalsposten kan avsløre at meget unge turister vil ha "Steiner", mens forskning.no avslører at turistene vil ha "Gåsehud".

For å oppsummere så er en typisk lykkelig turist i Norge en griserik russer med gåsehud, som rusler rundt i sentrum og lar ungene plukke opp steiner, mens mannen spiser raspeballer og leter etter tran eller elgtruser som han ikke passivt beskuer, men aktivt sanser.

Man kan bli veldig, veldig stille av mindre.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar