hits

Venter på slåsskampen


Det skriker i dekk fra en bil som bråbremser. Geir er på vei til å krysse gatene. I fotgjengerfeltet. Slik starter et mareritt.

Fotgjengerovergang eller gangfelt er en del av en vei, oppmerket og ment for fotgjengere som skal krysse veien. I Norge gir oppmerking og skilting fotgjengeren prioritet. Mer om saken her:

Dette fotgjengerfeltet ligger like ved der Geir bor i Oslo. Gutten er på vei over gaten når bilen bråbremser. Sjåføren er rasende. Han ruller ned vinduet og skriker til Geir at han er en morrapuler. Geir roper tilbake at sjåføren er en dritt.

Dagen etter oppdager Geir at sjåføren bor like i nærheten. De er rett og slett naboer. Geir oppdager dette på en skremmende måte. Sjåføren og hans kraftige kamerat kommer gående og oppdager straks Geir. Karene stopper Geir og tilbyr ham grisebank. Geir takker nei.

Geir antyder nå at han kommer til å ringe politiet. At han ikke har gjort noe galt. At det å prøve å kryss gaten ikke er noen forbrytelse.

- Jeg driter i om du ringer politiet. Jeg har sittet inne fire ganger for vold. Skjønner du, sier Geirs nabo.

Nå blir Geir alvorlig bekymret. Han tenker veldig lenge på om han skal fortelle samboeren om problemene som bygger seg opp. Han frykter å gå ut. Han kontakter en psykolog som er spesialist på voldsmenn.

- Du må for alle del ikke anmelde fyren. Det hjelper ingen ting. Politiet bare henlegger saken, sier psykologen.

- Kan en løsning være at jeg rømmer hver gang jeg ser ham?
- Hvis du flykter så får mannen blod på tann. Det hjelper ingen ting. Du må sette hardt mot hardt.
- Hva hjelper da?
- Du må tilby løsninger.

- En mulighet er at neste gang dere møtes så spør du om han syns det er nødvendig at dere avklare saken med en slåsskamp. Dere kan avtale tid og sted. Du behøver ikke å være redd for at han har med seg en kompis. De vil ikke fly på deg begge to. Voldsmenn har sine egne æreskoder, sier psykologen. Han lærer Geir hvordan han skal holde hendene når slag kan komme.

- Du kan for eksempel og la den ene hånden liksom tilfeldig gli opp mot nesen. Da er den klar til å møte et slag mot hodet. Slik ting driller psykologen Geir i. Gutten har lite erfaring med nevekamp, men nå trener han. Hver dag.

Alternativet er å flytte nabolag. Geir lurer på om han skal fortelle samboeren om trusselen. Men han vil ikke skremme henne. Hver dag er en slags skrekkfilm som ikke tar slutt. Hvordan dette ender vet jeg ennå ikke. Kom gjerne med gode råd.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar