hits

Glem ikke toalettene den 19. november

Det er lett å bli misunnelig på den internasjonale kvinnedagen 8. mars. Alle de andre FN-dagene har jo også store og viktige ting å kjempe for, men jeg føler likesom ikke at de får like stor oppmerksomhet. Toalettenes dag, den 19. november, er for eksempel lett å glemme.

Ta den uken vi er inne i nå. På onsdag ville FN at vi skulle hedre mennesker i verdensrommet, mens det neste fredag er Moder Jord dagen. Dagen etter er det Verdens Bokdag og mandag 25. april er det Malaria-dagen. Den 26. april er dagen for intellektuelt eierskap, 28. april er det HMS-dagen, den 29. er det ofrene for kjemisk krigføring sin dag, for ikke å snakke om den 30. april da vi skal hylle jazz-musikk.

Videre utover vil jeg særlig fremheve 12. mai som er Trekkfuglenes Dag og 15. mai da du kan feire at du har en familie. Den 17. mai kan du feire at du har mobiltelefon, og den siste dagen i mai at du er røykfri. Den 1. juni feirer vi alle foreldre og den 8. mai er det verdens hav dag. Så er det blodgivere den 14, overgrep mot eldre den 15. og ørkenspredning den 17. Enker feirer vi den 23. juni, mens sjøfolk fortjener vår jubel den 25. juni. Glem heller ikke narkotika og torturofre 26. juni.

I juli har jeg særlig sansen for at Nelson Mandela har fått sin egen dag, den 18, mens det er urbefolkning 9. august, slavehandel den 23. og atomvåpen den 29. I september er det lese og skrivedagen den 8, selvmord den 10, demokrati den 15. og ozonlaget den 16.  Så er det turister den 17. og rabies den 28 september.

I november er det lungebetennelse den 12, diabetes den 14, toleranse den 16. og toaletter den 19.  Så er det kols den 20, trafikkulykker dagen etter og filosofer dagen etter der.

FN har dessuten en fin balanse mellom spreke og late. Det er for eksempel den store TV-dagen den 21. november og Fjelldagen den 11. desember.

Og sånn kan man fortsette. Det er en dag for absolutt alt. Min favoritt er den 20 mars, som er den internasjonale dagen for glede. Hva gjorde du den dagen?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar