hits

De 10 mest utstøtte i Norge


Elsket av noen. Hatet av andre. Hvem er vår tids folkefiende? Å skulle kåre de 10 som blir mest hetset for sine meninger i Norge er krevende. Her er et forsøk, rangert fra ille til verst:

10) Sophie Elise Isachsen.
Blogger. Ofte i storm. Rekorden til nå er et «lureinnlegg», hvor Sophie Elise ikke ville hjelpe en mann med hjertestans. Førte til drapstrusler. Mer her:

9) Elisabeth Norheim.
Blogger. Kjent som Queen of Facebook. En jødevits på TV førte til storsmell. Mer om saken:

8) Linn Winsnes Rosenborg
Pedagog og blogger. Skrev innlegget "Ikke din kvinne", en kritikk av Odins soldater som skapte en flodbølge av hat i kommentarfeltet.  Mer om saken.

7) Per Fugelli.
Lege og professor. Forsøkt demonisert for sitt syn på barnebruder. Eksempel på angrep: - Syk, syk mann», skriver Ulf Leirstein. Mer her

6) Sanna Sarromaa.
Venstre-politiker. Beskyldt for å ville jage barn med Downs ut av vanlige klasserom, liker ikke nordmenn på sydentur og mener at de fleste nordmenn skriver som dyslektikere. Hard motstander av nynorsk. Eksempel på angrep: "Vi er, kan Sarromaa fortelje, ein mafia, ein gerilja, ein militant og dogmatisk minoritet, jamstelling mellom bokmål og nynorsk er idioti, arbeid for meir bruk av nynorsk er patetisk, tospråklegheit i Noreg er latterleg. I hennar verd er intoleranse grunnlova, forakt argumentet og elitisme utsiktspunktet".  Ottar Grepstad i VG.

5) Thomas Seltzer.
Programleder. Fikk det til å se ut som om trimdronning Kari Jaquesson ble tatt bakfra på TV. Eksempel på angrep:
"Thomas Seltzers opptreden i Dagsnytt 18 og i VG tar bort all tvil om at intensjonen var hevn. Her remjer han om hvor fæl Jaquesson er, trekker fram en Facebook-oppdatering som kanskje var forvirret, men ikke fortjente mer oppmerksomhet. Han gjør et nummer av Jaquessons kropp, klær og faglige standpunkt i fedmedebatten." Elin Ørjasæter. Mer her.

4) Kari Jaquesson.
TV-trimmer. Skal ha sagt til en 17-årig jente at hun «kunne prøve å suge pikk ti ganger om dagen og se hvor gøy det var». Mer om saken:

3) Gunnar R. Tjomlid.
Blogger. Er i hyppige bloggkriger om alt fra alternativ medisin til kontroversiell sex. Mer her:

2) Hadia Tajik.
Jurist og politiker. Forslaget om å avvikle monarkiet i Norge ledet til at VG satt rekord i å utestenge hatefulle og rasistiske kommentarer. Mer her:

1) Hege Storhaug.
Aktivist. Mest kjent for boka "Den 11. landeplage". Regjerende Norgesmester i å motta tyn for sitt negative syn på islam mm. Mer om saken:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar