hits

Sov på feil sofa


"En dame i Nord-Odal fant en fremmed mann på sofaen i stua i natt". Dette er en klassiker i lokalaviser og kommer gjerne som en notis etter at journalisten har tatt politi-runden. Det vil si å notere ned alle de små sakene som politiet har vært borti det siste døgnet.

Langt mer uvanlig er det å finne en gjenglemt dame på sofaen. Heng med.

Jeg sitter i bilen og hører på radio. Det refereres til hva lokalavisen i Bodø skriver. Det viser seg at to karer våkner opp, trolig etter en fuktig tur på byen, og finner en dame på sofaen i stuen som ingen av dem kan huske å ha sett før.

Dette kan jeg se for meg. Karene ser på damen. Så ser de på hverandre. Trolig med plirende øyne. Nå lurer de på hva de skal gjøre.

En åpenbar mulighet ville jo være å koke litt kaffe, lage frokost og forsiktig forsøke å vekke damen. En annen mulighet er å ringe politiet og be dem komme å ta på seg ansvaret for vekkingen.

Karene velger det siste. Hvorfor de bestemmer seg for å ringe politiet er ikke godt å si. Kanskje damen ser veldig farlig ut. Eller kanskje de innerst inne husket hvem hun var, men at de i dagslys er blitt skremt og ikke ville vedkjenne seg nattens fangst. Det kan jo være det også.

Nå kan det jo også tenkes at herrene var gift eller i alle fall forlovet med noen.

- Nei, nå skal du høre her. Gjett hva vi oppdaget i dag tidlig. Det lå utrolig overraskende en dame på sofaen da vi våknet. Vi kunne ikke annet enn å ringe politiet. Det var en slags nødsituasjon. Og politiet kom med en gang.

- Har ikke politiet annet å gjøre?

- Nei, i Bodø er politiet utrolig serviceinnstilt. De kommer gjerne to karer i nød til unnsetning. Veldig hyggelig gjort. Ikke ville de ha kaffe som takk for strevet heller.

- Nå blir dere en slags kjendiser i Bodø?

- Ja, men det tenkte vi ikke på da vi ringte politiet. At det skulle komme i avisen sa de ingen ting om på politivakta.

- Ja, det burde de ha opplyst om.

- Enig med du.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar