hits

Å lære seg islandsk i en fei

Du har sikkert sett intervjuet med Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, i det øyeblikket det går opp for ham at journalistene har avslørt at han og kona har saltet ned millioner i et skatteparadis-selskap.

Statsministeren er skikkelig dårlig i engelsk. Men for å være greie så har de tatt med seg en journalist som snakker islandsk, slik at Sigmundur ikke kan skylde på språkproblemer. Intervjuet, som starter på engelsk, fortsetter derfor på islandsk.

Innimellom kommer det norske ord ut av statsministeren som sier "Kona mi" og "Vi var jo ikke en gang gift den gangen", og dessuten en hel del pusting og pesing og lyden av frykt som er internasjonal. Dette gjør at jeg plutselig får en veldig god følelse av å forstå islandsk.

Dette er bra. Denne skandalen bygger en bro mellom Norge og Island. Vi forstår hverandre. Jeg kan bare kaste et blikk på plakatene som folk har laget i sakens anledning. Jeg forstår alt sammen. Med en gang. Også begynner jeg å like islandsk. Det er liksom bra med trøkk i det språket. Stå på. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar