hits

Avkappet ladeledning og helvete som fulgte

Min venn Jon har kjøpt seg el-bil. Det fulgte med en lang ladeledning.

Når man har kjøpt seg en ting og det går litt tid så kan man liksom begynne å glemme hvordan ting henger sammen. Man parkerer for eksempel el-bilen på det samme stedet hver dag. Kanskje er det sommer eller høst. Og da går alt bra. Men plutselig en dag er det blitt vinter og det kommer en masse snø fallende, ganske upassende ned fra himmelen.

Nå er det jo slik med de fleste menn her i landet at det fins knapt det problem som ikke kan løses ved hjelp av en kjapp tur i en butikk som selger verktøy, helst store og elektriske med mange spaker og funksjoner. Skal man bo i Norge bør man jo ha en teknisk løsning på det meste. Det der med litt snø for eksempel er jo slett ikke noe problem. Det er jo bare å kjøpe seg en diger snøfreser. Det gjorde Jon. Han freste vekk snø. Både her og både der. Både tidlig og sent. Det er gøy å frese.

Det som lett kan skje når man går slik og freser er at man glemmer at det ligger for eksempel en ladeledning under snøen.  Derfor skjedde dessverre det at ladeledningen ble kappet opp i mange små biter.

- Uff da, slike ladeledninger er sikkert dyre, tenker Jon og drar til en bilforhandler for å forhøre seg hva ny ledning koster.
- 10.000 kroner, sier mannen i forretningen.
- Au da, tenker Jon.
- Men kanskje du har forsikring, sier mannen i forretningen.
- Ja, kanskje det, sier Jon.

Jon surfer nå på nettet. Han oppdager at hans forsikringsselskap er det eneste i Norge som ikke ville dekke et uhell med en avkappet ladeledning. Jon ringer selskapet og kommer frem til en dame, som jeg ikke vet om tygger rosa tyggegummi for å få tiden til å gå, men jeg legger inn det for å gjøre historien bedre. Jon forklarer problemet og spør om selskapet kan punge ut med for eksempel 7000 kroner, etter at en akseptabel egenandel er trukket fra.

- Nei, dette kan vi ikke dekke, sier jenta.
- Er du sikker på det. Kan du sjekke det ut?
- Jeg kan godt sjekke det ut, sier hun.

Nå går det noen minutter. Jon sitter med telefonen i hånden og venter, mens jenta later som hun sjekker opp alt som er verdt å vite om ladeledninger som man har kappet opp helt selv med sin egen snøfreser. Hun er raskt tilbake og forklarer at det er helt utenkelig at selskapet vil dekke skaden.

Det er på dette punkt i en vanlig manns historie at man bare ville gitt opp og bestemt seg for at verden er lei og rist, og at det slett ikke er noe å gjøre med. Men Jon er ikke en vanlig mann. En vanlig mann i Norge ville for eksempel ikke satt seg ned og lest side opp og side ned med forsikringspapirer med uhyre liten skrift. Men det gjør Jon.

Slik oppdager mannen at selskapet, for å være konkurransedyktig, forplikter seg til å dekke en skade dersom andre selskaper med samme type forsikring dekker skaden. Det tok litt tid å oppdage dette. Men når det først er oppdaget så nøler ikke Jon et sekund. Han sender et brev til forsikringsselskapet og gjør krav på pengene.

Det går under en uke. Så kommer penga inn på konto. Er det noen sak?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar