hits

Stenger av bygda og krever inngangspenger


50 kroner titten skal turister betale for å besøke Nusfjord i Flakstad kommune i Lofoten. Det settes nå opp et 1,6 meter høyt gjerde som skal hindre at folk sniker seg gratis inn i bygda.

Et halvannet meter høyt gjerde som skal sperre inngangen til fiskeværet Nusfjord i sommermånedene. Dette får mange fastboende til å se svart. Folk er fly forbanna, melder Lofotposten.

Alle som skal inn og ut av fiskeværet, må enten ha en billett eller en kode for å få åpnet porten. Alle som bor i Flakstad kommune slipper gratis inn, men alle andre må kjøpe en billett til 50 kroner, skriver avisen. 60 000 turister besøker Nusfjord i året og det har vært krevd betaling siden 2005.

Her er det åpenbart store muligheter for å videreutvikle konseptet med hjemmebesøk. La oss si at en turist slenger en hundrelapp eller to til på bordet så kan han få drikke kaffe hjemme hos en ekte nordlending og oppleve både det ene og det andre. For ordens skyld kunne nordlendingen ha en prisliste klar, en meny, som for eksempel kunne tilby følgende:

Hjemmebesøk: 100 kr.
Kaffe (sterk): 50 kr.
Kaffe m. hjemmbrent 100 kr
En saftig historie: 60 kr
Ekstra bannskap: 10 kr.
Hilse på svigermor: 5 kr
Avskjedsklem: 20 kr.


Dette er bare noen forslag. Det behøver ikke å stoppe der. Det er bare å kjøre på med alt man kan komme på. Det gjelder å selge de jordbæra man har, som Petter Stordalen ville ha sagt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar