hits

Bakte brød av kjønnssaft og tok med på skolen


Jeg må innrømme at jeg ikke vet så mye om kunst. Men det gjorde inntrykk da jeg fikk høre om en student som nylig tok i bruk kjønnssafter fra sin egen skjede for å bake et brød som hun tok med skolen og serverte til læreren og resten av klassen.


Vi skal til Prosjektskolen som er en ett-/toårig kunstskole i sentrum av Oslo. Skolen er drevet av aktive samtidskunstnere og tilbyr et bredt spekter av gjestelærere og foredragsholdere. Mer om skolen her

Før vi går videre i denne historien er det nødvendig å vite litt om Døderleins bakterier. Dette er mikrober som normalt finnes i skjeden hos kvinner, særlig frem til klimakteriet. Bakteriene forgjærer sukker, og melkesyren som dannes, og gjør at miljøet i skjeden normalt er surt.

Alle som baker brød eller bryggere øl eller vin trenger gjær. Gjær er mikroorganismer som spalter sukker til alkohol og karbondioksid. Jeg var en gang på ferietur i Amazonas og var på besøk hos en indianerstammer som laget en alkoholdig drikke (et slags øl) som de fikk til å gjære ved å spytte i bollen og la det stå og godgjøre seg. Jeg var på besøk sammen med en gruppe turister som satt i ring. Jeg må innrømme at jeg var på grensen til å brekke meg da fellesbollen ble budt frem til meg. Jeg sa da at min religion forbød meg å drikke alkohol. Det var noe jeg fant på i farten. Unnskyldningen fungerte helt fint.

Nå har det seg slik at jeg har en venn som heter Siri. Jeg besøkte henne i går. Vi drakk te med melk, mens vi snakket om løst og fast. Siri jobber innen helse og har et åpenhjertig forhold til kropp og seksualitet. Nå forteller hun meg om sin søster som jobber som lærer ved Prosjektskolen, der man av helt åpenbare grunner stimulerer til kreativitet. Hele poenget med å være kunstner er jo å finne på ting.

Dessuten kan man vel si at kvinnekroppen er blitt dyrket og benyttet av kunstnere gjennom hundrevis av år. Når det er sagt så går det sikkert an å bli litt for ivrig, ja rett og slett i overkant kreativ. Det er jo slik her i livet at det er lett å gå på en smell. Særlig når det komme til ting som har med sex å gjøre.

Denne kvinnelige studenten ved Prosjektskolen hentet ut kjønnssafter fra sin egen skjede og lot dette så og kose seg en stund, trolig sammen med litt sukker og vann. Alle som brygger på noe vet at gjær er levende organismer som må pleies. Har man pleiet gjæren lenge og vel vil den vokse og bli enormt stor, ja man kan ha gjær resten av livet om man bare passer godt nok på den. I gamle dager pleide øl-bryggerier å vokte over gjæren sin som gull, men det er i og for seg en avsporing, i denne historien.

Kunststudenten blandet kjønsafter og flere sorter mel og bakte et stort og ganske flott brød. Jeg er usikker på om det er det å bake eller selve brødet som kan regnes som et kunstverk, men det spiller i og for seg ingen rolle. Da hun fortalte læreren og de andre studentene om hvordan brødet var blitt til så var det ikke alle som ville smake. Men noen var jo høflige og tok en bit. Jeg vet ikke hvordan det smakte eller om det ville vært et godt brød å bruke til for eksempel skalldyr. Hvis jeg finner ut mer, lover jeg å komme plutselig tilbake med flere detaljer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar