hits

Genet som gjør deg født til å reise


Norge er snørvått, ufyselig, mørkt og kaldt. Livet er bakglatt. Det harkes. Og det hostes. Fra den ene enden av landet til den andre. Det er bare en ting å gjøre. Ta deg en lang ferie. Reis til et varmere sted. Gjør det nå.


Dette er jo en helt super plan. Det kunne for eksempel være en paradisstrand i Karibien. Krystallklart vann. Palmer. Vakre øyeblikk fra morgen til kveld. En såkalt drømmeferie. Det hadde vært noe.

Når man begynner å planlegge en slik ferie så kommer det straks en masse smålige motforestillinger, som at det nettopp har vært nesten to uker med juleferie eller at det ligger en diger haug med regninger og venter der ute i hverdagens grå meningsløshet.

Det er da det gjelder å finne det helt avgjørende argumentet. Det gjelder å finne det ene tunge som legger seg på vektskålen og avgjør en hver diskusjon. Som gjør at du bare kan reise. Tvert.

Det du skal si er at du ikke kan noe for dette. Du er født sånn. Du har nemlig DRD4-7R, eller reisegenet om du vil. Dette genet ble første gang kartlagt i en større studie i 1999, ledet av Chuansheng Chen ved University of California, Irvine. Forskningen viser at det er dette genet som gjør deg mer nysgjerrig enn folk flest, som gjør at du har lyst til å utforske nye steder, ideer, mat, relasjoner eller hva det skal være. Fridtjof Nansen og Thor Heyerdahl hadde ganske sikkert DRD4-7R. Christofer Columbus også. Og Steve Jobs.

Genet er trolig forklaringen på at mennesket i urtiden spredte seg fra Afrika til stadig nye kontinenter og bosatte seg over hele kloden. Det er DRD4-7R som gjør at vi sender folk ut i verdensrommet. Det er DRD4-7R som står for all moroa.

Sånn er det bare. Genet DRD4-7R er ikke noe å kødde med. Si det til kona eller gubben hvis de prøver å nekte deg å dra. Og hvis de ikke tror deg kan du bare vise til forskningen som du finner blant annet her.

God tur

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar