hits

Ensomme bloggere, uten utdanning, søker trøst


 "Bloggere er ensomme og uten utdanning". Det var budskapet fra redaktør av forskning.no, Nina Kristiansen (bildet) på NRK radio i dag tidlig.


Det pågår en heftig debatt om produktplassering og annen kamuflert reklame som for eksempel en rosa blogger med store attributter kan tjene millioner av kroner på. Forbrukerombudet skal begynne å bøtelegge slik ulovlig markedsføring. En journalist har gjerne både redaktør, kolleger og pressens faglige utvalg og støtte seg til når rett skal skilles fra galt. En stakkars blogger har ingen. Dette var budskapet i debatten på NRK. Det fikk meg til å fyre av en epost som er slik:

Hei Nina
Hørte deg på radioen i dag tidlig. Jeg er en av et par hundre tusen nordmenn som blogger. Hørte du syns at jeg er ensom og uten utdanning. At jeg ikke har noen å snakke med. Takk for omtanken. Hilsen Baard.

Jeg fikk straks svar. Det går sånn:

Uff og uff, Baard. Jeg elsker bloggen din.
Vi snakket om alle de som bryter regelverket rundt markedsføring og produktplassering, 60-70 prosent. Tror ikke de presser de etiske linjene av vond vilje eller grådighet, men at mange ikke kjenner etikken og reglene. Og de mangler fora der de kan diskutere dem.

Dermed overså jeg den gruppa som ikke driver med sånt. Altså sånne som deg. Jeg ble jo også korrigert på akkurat det av programlederen.

Uff, ikke meningen å karakterisere oppegående bloggere - som deg.
Hilsen Nina

Jeg liker det svaret. Jeg gjør det. Legg for øvrig merke til at dette blogginnlegget i sin helhet slett ikke spiller på sex. Utrolig nok. Se også petiten: "På en klar dag kan jeg se helt opp til Sophieelise"

God helg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar