hits

Liverpool til Saudi-Arabia som straff


- Jeg håper det blir krig mellom Iran og Saudi Arabia, sier en av karene i badstua i Bergerhallen i Bærum. Regimet i Saudi-Arabia fortjener all den straff de kan få, sier han.


Massehenrettelser og halshuggingen av den religiøse lederen Nimr al-Nimr, gjør at en hel verden nå venter spent. Saudi-Arabia stopper all flytrafikk til Iran og nekter sine innbyggere å reise til nabolandet. De vil også bryte alle økonomiske forbindelser. Bakgrunnen er at Saudi Arabias ambassade i Irans hovedstad Teheran, ble forsøkt stormet etter henrettelsene.

Dette har fått temperaturen til å stige i badstua i Bergerhallen på Rykkinn. Vi er noen godt vokse karer som sitter her flere ganger i uken med kulemagene våre og diskuterer. Sakslisten er som regel slik:

1) Fotball
2) Verdensituasjonen
3) Eventuelt

For å ta det mest krevende temaet først så er det bred enighet om at både Manchester United og Real Madrid og Barcelona, Rosenborg og Stabækk er lag det er fornuftig å heie på, mens det er ingen her som liker Lillestrøm eller Liverpool.

Hvorfor det er slik at ingen liker Lillestrøm vet jeg ikke. Det kan være på grunn av Tom Lund. At det var han som startet en hel masse følelser. Det kan være at Lillestrøm var alt for gode alt for lenge. At det liksom satte seg en form for misunnelse i landet vårt som slo rot og som ble til varig nag. Men på den annen side så har vi det ikke slik med Rosenborg. De har jo vært best enda lengere og sluppet unna med det.

Når det gjelder verdensituasjonen så løser vi sakene etter som de kommer. I går var det naturlig nok om hvordan Saudi-Arabia ville bli straffet som var tema.

- Iran er militært underlegen. De tør ikke gå til krig, sier en av karene.
- Verdensøkonomien tåler ikke en storkonflikt. Stormaktene vil gjør alt for å stoppe at dette eskalerer, sier jeg.
- Om 20 år er ikke oljen viktig lenger. Da faller diktaturene i Midtøsten, men ikke før, sier en annen.
- Men en eller annen straff bør Saudi-Arabia få, sier en av karene.
- Kanskje vi skal gi dem Liverpool, foreslår jeg.

PS
Under eventuelt ble det ikke tatt opp noe i går.
DS

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar