hits

Overvekt på fly - genial løsning


Ulla Elisabeth står i kø for å sjekke inn bagasje til fly hjem fra Cuba til Norge. Ulla Elisabeth har kommet i skade for å fylle opp kofferten med noen kilo for mye. Dette ligger an til å bli dyrt. Veldig dyrt.


Jeg treffer Ulla Elisabeth i lunsjen på jobben. Dette er en tøff dame med mye livserfaring. Man pleier å si om kvinner som Ulla Elisabeth at de har vært ute en vinternatt før. Det får meg alltid til å lure på hva de gjorde, da de var ute, denne vinternatten. Hva skjedde egentlig? Hva gjør en kvinne som er hardt presset? Hva gjør hun når noe truende er på gang? Heng med.

Før vi går videre i denne historien er det viktig å være klar over at Ulla Elisabeth veier snaut 50 kilo. Damen er liten og vever. Dermed blir det en formidabel kontrast til herrene som hun står sammen med i køen som vil sjekke inn på flyet. Man kan si om disse karene at hvis de hadde bodd i Danmark ville de blitt regnet som små fjell. Vi snakker om folk på godt over hundre kilo. Dette er mannfolk som har ikke ubetydelig erfaring med røde pølser, øl, snaps og alle andre gleder som har en tendens til å henge seg over bukselinningen slik en dundyne henger til tørk på en snor.

Dette ser Ulla Elisabeth. Det er jo vanskelig å la være, der hun står liten og vever inneklemt mellom de danske bjerge, og venter på at det skal bli hennes tur til å sjekke inn bagasjen. Nå er det nærliggende å komme med en advarsel. Det er enkelte flyselskap som mener alvor når de sier at maksgrensen pr koffert er for eksempel 20 kilo og at alt over koster deg dyrt. Andre flyselskap kan si det samme, men de mener det bare av og til. Det er derfor ikke så rart at Ulla Elisabeth blir litt overrasket i det avgjørende øyeblikk.

Mannen i innsjekkingen ser på henne med sørgelige hundeøyne. Han krever nå flere hundre kroner i straffegebyr for overvekt på kofferten. Det er sure penger, syns Ulla Elisabeth. Hun ser seg rundt. Leter etter en løsning. Den kommer til henne som en helt genial ide.

Kofferten ligger på vekta. Ulla Elisabeth gjør nå et tigersprang. Hun hopper opp på sin egen koffert. Hun står der og balanserer, mens den digitale vekten lyser opp slik at alle kan se at damen og kofferten til sammen veier 75 kilo.

75 kilo er jo ikke rare greiene. Når man tar alt med i betraktning. De andre i køen kommer åpenbart til å bidra med adskillig mer enn Ulla Elisabeth på dette flyet. Selv om koffertene deres er under 20 kilo. Det skjønner jo mannen i skranken med en gang. Han begynner dessuten å le høyt. Han smiler faktisk med hele ansiktet. Nå har han glemt alle krav om at Ulla Elisabeth skal betale flere hundre kroner i overvekt. Isteden blir hun bare viftet videre og ønsket god tur.

Hvis du har lyst til å teste ut det vi heretter kan kalle Ulla Elisabeth metoden, så er jeg veldig interessert i høre hvordan det gikk. Husk og ta bilder av det. Ikke nøl med å send meg bilde. Lykke til.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar