hits

Gå til legen med husvasken


Noe av det ektefolk krangler mest om er her i verden er husarbeid. En fin løsning kan da være å gå til fastlegen å klage. Heng med
.

Nå har det seg slik at det stunder mot jul. Det er jo på mange måter ganske fint. Kan man si. Men ikke på alle måter. Man kan nemlig ikke feie under teppet at førjulstiden kan medføre en ikke ubetydelig mengde provoserende tvangsarbeid i heimen. Dette er noe som særlig menn kan bli urimelig hardt rammet av. Det oppstår da flere muligheter.

1) Man gjør som kona sier. Slagordet er: "Happy wife - happy life".
2) Man gjør ikke som kona sier. Slagordet er: "Evig eies kun det tapte".

Min kollega Kjell Edvard er blitt 75 år, men er fortsatt i lønnet arbeid. Mannen er sprek for alderen. Han liker å jobbe. Utenfor hjemmet. Jeg traff Kjell Edvard nylig og spurte:

- Hvordan går det med deg?
- Jo, takk. Slett ikke verst.
- Du holder deg godt.
- Ja, jeg har en flink fastlege. Han har en løsning på nesten alt.
- Hva er det?
- Legen er en ivrig turgåer. Han skriver bøker om det og arrangerer turer. Til inn og utland. Det er utrolig helsebringende å gå tur. Særlig sammen med en entusiast, sier Kjell Edvard.

Her må man skyte inn at Kjell Edvard åpenbart har vært heldig og har funnet en entusiastisk fastlege der han bor, i Ski utenfor Oslo. Fastlegen er dessuten i slekt med Rolf Løvland som er den eneste nordmann i verden som har komponert to sanger som har vunnet i Eurovision Song Contest. Dette er åpenbart en familie med mye pågangsmot og optimisme.

Man kan derfor ikke bebreide Kjell Edvard at han kom i skade for å anbefale sin fastlege til kona. Jeg vil si at Kjell Edvard var i god tro. Han handlet i beste mening. Kona har noen muskulære plager og gikk derfor til fastlegen.

Kona kom tilbake fra legen med et brev. Her står det svart på hvit at hun er fritatt for alt husarbeid. På ubestemt tid.

- Kanskje du kan ta det som trim Kjell Edvard?
- Jeg liker bedre å gå tur.
- Men du gjør så godt du kan?
- Jeg er litt usikker på det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar