hits

Kjøpe øl i burkaDet som er fint med å være for ung til å kunne kjøpe øl er at det tvinger seg frem en hel masse kreativitet. Men det kan lett føre til en sosial katastrofe. Heng med.


Jeg vet om to 16 år gamle jenter som bor på Bygdøy. Dette er en halvøy i den vestlige delen av Oslo som stiller harde krav til de som vokser opp der. Man må beherske både det ene og det andre i de øvre deler av økosystemet.

I min tid hadde vi skolebevis. Ved hjelp av korrekturlakk og fyllepenn kunne man få det til å se ut som om man var to år eldre enn det man var. Det var likevel et problem at vi ikke kunne bruke korrekturlakk på kviser og andre ting ved utseende. Damen i butikken måtte som regel være hjerneskadet for ikke å avsløre bløffen. Likevel var det mange som prøvde seg. Man gjør jo de mest desperate ting. Når man må.

Slik er det selvfølgelig ennå. De to jentene på Bygdøy satt og diskuterte mye frem og tilbake hvordan de skulle få tak i øl. Da kom den ene til å tenke på at foreldrene nylig hadde vært ute og reist og kjøpt med seg en burka som suvenir med hjem. Det er jo perfekt kamuflasje. Ingen kan se hvor gammel du er når du har på deg en burka. Tenkte jentene. Og satte planen ut i livet.

Slik gikk det til at en ganske kortvokst dame i burka kom gående inn i en av nærbutikkene på Bygdøy. Nå hører det med til historien at det ikke er så veldig ofte at noen kommer og handler øl i slike klær på Bygdøy. Det er heller ikke så vanlig at de bare skal ha en sixpack med øl og ikke noe annet.

Gutten i kassen ba ikke om legitimasjon. Han kom aldri så langt. Man gjør ikke det når latteren velter ut i rommet.

Det er trolig få ting som føles verre enn å bli dyttet ut av en butikk: Og at det er hånlatter som dytter deg i ryggen når du tusler ut. Jeg tror jentene kommer til å huske denne episoden. Ganske lenge.

Fem på topp
Å skamme seg i butikken
Han fikk som fortjent. Han fikk barn.
Da døden kom til gards
Da dronning Sonja røkte med stive fingre
Han limte et A-4 ark fast i frontruta med superlim

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar