hits

Tårene begynner å renne


Dette kunne vært en hel vanlig dag på jobben. Ganske grå. Jeg sitter på en konferanse i NHO og lytter til en italiener. Helt mot slutten av foredraget er det ikke mulig å holde seg lenger. Jeg kjenner tårene komme.

Vi er 200 personer som har det ganske likt på denne konferansen. Vi er jo nordmenn. I dress. Vi sitter i NHO-bygget på Majorstua i Oslo. Vi sitter i kontrollerte former.

Italieneren heter Pellegrino Riccardi. Han forteller at du kan få til de utroligste ting hvis du bare tenker utenfor boksen. Han viser oss en film fra Educating Yorkshire. Vi får møte unggutten Musharaf som er så alvorlig plaget av stamming at han umulig vil kunne klare muntlig eksamen. Læreren har sett filmen Kongens tale (The King's Speech). I filmen løser kongen sitt stammeproblem ved å ta på seg øreklokker med musikk.

-Er dette bare et filmtriks, eller kan det fungere også i virkeligheten, tenker læreren fra Educating Yorkshire. Han putter ørepropper i ørene på Musharaf. Slår på musikk. Og ber gutten om å lese høyt.

Resultatet er helt utrolig. Læreren mister munn og mæle. Han løper inn på klasserommet ved siden av for å hente en annen lærer for at hun skal få høre. Det er helt fantastisk.

I slutten av filmen er hele skolen samlet og Musharaf holder en takketale. Det er triumfens øyeblikk.

Å se reaksjonen hos de andre elevene er sterk kost.  Å se reaksjonen på konferansen i NHO er sterk kost. Etterpå går jeg rett på nett og søker opp filmen. Her er den: 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar