hits

Onde fotballspark mot lysken

En ondsinnet fotballstøvel syler inn og treffer lysken i lunsjpausen. Det er stygge angrep mot den ene kroppsdelen etter den andre. Det er bedriftsfotball på sitt verste.

Vi skal til et større konsulentselskap som sender nyansatte fra hele verden for å gjennomgå et tre ukers kurs i USA. Skoleringen pågår de fleste av døgnets våkne timer. Man lærer kanskje mer om metoder og data enn noen gang før i livet. Fortløpende evaluering og tester viser hva du er god for. Man får ekstrapoeng for å hjelpe hverandre i praktiske oppgaver. Når du løper til nabopulten med din hjelpsomhet skjer det høylytt, for det er ingen vits å være snill hvis ingen ser det.

I lunsjpausen er det fotball. En gjeng gutter fra Europa finner ut at hvis de spiser lunsjen i rekordfart blir det en drøy halv time ledig tid til fotball på plenen utenfor. De fleste ønsket seg harmløs moro. Men ikke alle.

En ung tysker går på med dødsforakt. Det blir mange stygge taklinger. Denne fotballvolden herjet hver dag i tre uker. Når herrene skal reise hjem sprekker det for en av de norske karene. På flyplassen går han bort til tyskeren og sier: 

 - Jeg håper jeg aldri ser det stygge trynet ditt igjen så lenge jeg lever.

Det føles godt å få sagt det. Lufte følelser. Sette seg på flyet og vite at der fikk jeg virkelig sagt ifra til drittsekken. Han ser jeg dessuten aldri igjen. Vi drar nå til hver vår kant av verden. Og takk og lov for det.

Seks måneder senere sjekker nordmannen inn på et konsern-seminar i Paris. Han går tidlig til sengs i et av hotellrommene hvor medarbeiderne er plassert sammen to og to av økonomiske grunner. Sent på kvelden ankommer romkameraten.

Det viser seg å være en tysker. Sist sett på en flyplass i USA.

De to neste dagene skal man gjøre slike ting som å vente på tur på at dusjen skal bli ledig. Være i den samme frokostsalen. Sitte i møter. Se lenge ut av vinduet.

Det eneste man kan ha under slike forhold er pinlig taushet. Det er ikke mye. Men det er da noe.

#fotball

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar