hits

Å bli dratt i rumpa på Gardermoen


Henrik står og venter på bagasjen ved rullebåndet på Gardermoen. Gutten tar et skritt frem og krysser en rød stripe på gulvet. Da bryter helvete løs.


Det er ganske mange muligheter for å velge feil i Norge. Henrik har for eksempel kjøpt en meget alminnelig svart koffert. Nå høres jo ikke det så farlig ut, men av og til kan det være en utfordring å ha en koffert som er prikk lik alle andre kofferter. Henrik står og myser etter kofferten sin. For å se bedre krysser han den røde streken på gulvet. Gutten står litt fremoverbøyd. Han står slik i omtrent et minutt.

En godt voksen mann med store overarmer og store hender står rett bak Henrik. Mannen hugger tak i buksa til Henrik og røsker til så han blir dratt hardt bakover.

- Dø, veit du ikke at det er forbudt å stå på innsida av streken eller?

Henrik kjenner nå at adrenalinet begynner å koke i kroppen. Et farlig øyeblikk vurderer han å klappe til fyren. Men isteden besinner han seg og drar hjem.

La oss nå tenke oss at det var du som sto der og kjente at en kar med store hender kleppa tak i rumpa di og røska til. Hva ville du da si? Jeg mener at det det kan være vanskelig å komme på noe i farten.

Det kan derfor være lurt å ha tenkt ut noen replikker på forhånd. Slik at du er klar, hvis det er du som står der ved bagasjebåndet og opplever at noen legger hånd på deg. Jeg har funnet frem til to varianter av hva du kan si til fyren.

Alternativ 1
- Unnskyld, men har du politimyndighet?
- Nei
- Ja, da må jeg innrømme at det du sier bare har teoretisk interesse. Ha en fortsatt fin dag.

Et problem med alternativ 1, er at mannen ikke forstår utrykk som "Teoretisk interesse" og "Ha en fin dag". Jeg har derfor klekket ut en enklere variant:

Alternativ 2
- Si meg hvor mange ganger søkte du på opptak til politiskolen før du måtte gi opp?

Det er ikke lett å vite hvilke av disse alternativene som fungerer best. Jeg håper nå at leserne kan delta i en undersøkelse i stor skala og teste ut alternativene i forskjellige situasjoner. Ikke nøl med å gi tilbakemelding om hvordan det har gått. Lykke til.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar