hits

Madrass fløy på motorveienDet er en helt alminnelig lørdag. Med helt alminnelig oppførsel på veiene. Og helt alminnelig idioti.


Mitt forbilde, forfatteren Odd Eidem, sa en gang at han sjelden fortalte hele sannheten i sine historier.

- Du juger, sa folk da. Virkeligheten er for fantastisk til at man kan fortelle nøyaktig hvordan den er og likevel bli trodd, sa Odd Eidem.

Dette kom jeg til å tenke på i helgen. Det er lørdag og jeg kjører til Slependen i Asker for å handle. Det skulle man jo ikke tro var direkte livsfarlig. Men slik tenker bare folk som ikke har dødd før.

Nå har det seg slik at det ligger et ikke helt ukjent møbelvarehus på Slependen. Når jeg nevner dette er det sikkert en hel del mannfolk som straks begynner å puste tungt og tenke på hvordan det er å henge etter kona på slep til IKEA. Og jeg vil da med en gang innrømme at slike slep kan være livstruende. Det er ganske klart. Men det er slett ikke poenget i denne historien.

Jeg vil dessuten få understreke at jeg prøver å holde en nøktern tone. Jeg vil gjerne bli trodd, for folk vil sikkert komme løpende og si at så dumme som dette er ikke de som handler på IKEA.

Det siste er jeg enig i. Jeg er faktisk enig i at når over en million nordmenn er innom IKEA i løpet av et år, så er flere av dem veldig smarte og fornuftige vesener. Bare så det er sagt Men noen av dem er ikke så veldig smarte, kan man si.

Noen av dem har for eksempel kjøpt en diger madrass. Også har de spent madrassen fast til taket av bilen. Og så har de kjørt av sted. I en veldig liten bil. Med en veldig diger madrass. Festet på taket.

Noe av det første som skjer er at den lille bilen legger seg ut på motorveien i retning inn mot Oslo. Det neste som skjer er at farten øker, utrolig nok. Og da vrenger madrassen seg, utrolig nok. Slik at den river seg løs og flyr gjennom luften og treffer bilen bak.

Dette kunne jeg se, med mine egne øyne, fordi jeg kom kjørende i motsatt kjørefelt. All trafikk stanset og jeg kunne se at ingen kom FYSISK TIL SKADE. Utrolig nok.

Og jeg juger ikke. Utrolig nok.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar