hits

En selfie med Obama, Krekar og KeikoDet utløste en storm av reaksjoner verden over da Michelle Obama nylig droppet å ta på seg skaut under et besøk i Saudi Arabia.


Å respekter alt det de driver med i Saudi Arabia er det vel få som krever. Her nekter man for eksempel kvinner å kjøre bil og folk som oppfordrer til ytringsfrihet blir dømt til tusen piskeslag. Likevel var det mange som mente at Michelle Obama burde gå med skaut. For å vise respekt. For lokale følelser.

Nå er lokale følelser noe vi har mye av også i Norge. Jeg tør nesten ikke tenke på hvilke klær Michelle Obama måtte gå med for at alle i Norge skulle føle at hun oppførte seg respektfullt. Personlig ble jeg for eksempel tvunget i store deler av oppveksten til å gå med stillongs. Det er blitt et viktig plagg for meg også i voksen alder. Stillongs er viktig for hvordan jeg føler meg. Til langt ut i juni måned. Jeg vil derfor oppleve det som en fin gest dersom Michelle tok på seg en stillongs under sitt norgesbesøk.

Av andre lokale følelser så vil jeg si at Michelle burde vise respekt for at alle steder i Norge burde få dekket sine behov for å ta en selfie sammen med en kjendis. Her er det riktig nok en utfordring at det ikke er kjendiser nok til alle. Det kan noen ganger rett og slett være mangel på kjendiser i vårt land. Man får da ta det man har for hånden. Se gjerne VG-saken: "NRK-reporter tok selfie med Krekar".

Nå skal det ikke stikkes under en stol at Krekar er veldig upopulær, men kjendis er kjendis, og nå ligger det an til at Kyrksæterøra skal få urettferdig mye mer tilgang på kjendisen enn resten av landet. Det blir det helt sikkert en del misunnelse av.

Jeg nevner dette med misunnelse fordi jeg vet at sterke følelser kan settes i sving når en liten knøtteplass får en superkjendis på besøk. Jeg husker for eksempel da spekkhuggeren Keiko fra filmen "Slipp Willy fri" slo seg til i Halsa kommune på Nordmøre i 2003. Over 20.000 turister reiste den sommeren til Halsa for å se på Keiko. Verdenspressen kom på besøk. Næringslivet blomstret. Fremtiden så lys ut.

Dessverre fikk Keiko lungebetennelse og døde etter kort tid. Utrolig trist, men sånn kan det gå.

Trøsten får være at Kyrksæterøra ligger like bort i veien. Og en ny attraksjon er på vei. Kan det bli bedre?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar