hits

Gi noe som varer, gi faen

På et eller annet tidspunkt på julaften vet du at slaget er tapt. Du kommer ikke til å få det du ønsker deg aller mest. Hva gjør du da?

"Gi noe som varer, gi faen", pleide vi å si når følelsene ble for sterke. Men det er faktisk lettere sagt enn gjort. Og bare fordi man er blitt såkalt voksen, så betyr vel ikke det at man ikke kan bli skikkelig skuffet over både kone og barn og svigermor, når det er julaften og all ting.

Noe av det første som skjedde var at datter Kaja fikk hele FIRE par sokker. Klokken var bare ni om kvelden, så jeg var fylt av optimisme på den tiden. Kaja pakket opp et par sokker som var veldig fine. Det viser seg at bestemor har strikket dem i et meget vakkert og forseggjort mariusgensermønster som jeg må si jeg er ganske begeistret for.

Like etter pakket datter Frida opp et annet sett med meget vakre sokker som bestemor har strikket. Det dreier det seg om et mønster med snøkrystaller og andre flotte detaljer. På toppen av det hele fikk min kone flere par flotte sokker. Jeg er også blitt fortalt at min svigerinne Hjørdis har fått sokker til jul.

Dette er såpass alvorlig at da storfamilien var samlet på 1. juledag fant jeg fram ønskelisten min og tilbød meg å lese den høyt for alle som ville høre. Øverst på denne listen står det FAKTISK sokker. Det viste seg nå å være en oppsiktsvekkende svak interesse for høytlesning fra listen.

3. juledag ble utrolig ydmykende. Jeg følte meg tvunget til å prøve og rette opp noe av det verste. Derfor kjørte jeg til Sandvika Storsenter. En ting var at parkeringsplasser ved Storsenteret gikk på svartebørs denne dagen, en annen sak var at det var så mye kø overalt at en stakkar kunne miste motet av mindre.

Jeg gikk nå fra butikk til butikk og lette etter sokker. Slik oppdaget jeg at så godt som alle mennesker i Asker og Bærum har fått sokker til jul. I noen butikker hadde de raggsokker i størrelser under 38. Men jeg bruker 45 så det var lite å hente.

I butikken XXL fant jeg et par sokker i størrelse 46-48 som jeg kjøpte helt selv. Med min egne penger. De er altfor store, men det får gå. Sokkene er grønne. Uten å ha noen slike på bena er det komplett umulig å være lykkelig i dette landet. Slik er Norge. Om vinteren.

Jeg tok de nye grønne sokkene på meg i dag tidlig og snek meg ut i ly av mørket. Min venn Anders kom kjørende i sin bil. Sammen dro vi ut for å fiske.

Her fikk jeg bevist min teori om at det går en nemesis gjennom livet som skjenker oss rettferdighet. Jo hardere du er prøvet, desto rikere skal du belønnes. Dette er en regel jeg går skikkelig inn for at skal gjelde i dette landet.

Slik gikk det til at det ble en vakker soloppgang i dag tidlig. Jeg fikk dessuten en utrolig flott sjøørret på kroken. Under kan du se noen bilder som viser hvordan det artet seg.

 

#ørret #fiske #varmesokkererviktig

Én kommentar
Inger Lien Hagen

Inger Lien Hagen

Fornøyelig lesing! Og grunnen til at jeg fant denne er Nemesis. Kostelig å lese at du sier det går en nemesis gjennon livet. Ja, Gudinnen Nemesis hviler ikke på sine laurbær, men er høyst til stede. Bare til å legge merke til hva som er og hva som skjer, da er det enkelt å fatte at både Nemesis og flere av de andre er rundt oss og drar i trådene. Slik oppfatter jeg virkeligheten, selve livet. Jeg er altså ikke hjernevasket eller noen fanatiker i noen retning, snarere en som koser meg med at ting skjer i regi av de greske Gudene/Gudinnene, og Nemesis og Tyche er mine favoritter. Rettferdighet.

Skriv en ny kommentar