hits

Ikke noe annet land i verden har detteDet er jo ikke så lett å forstå hvorfor Steven Van Zandt og TV-serien Lilyhammer har blitt en slik megasuksess over hele verden. Men i går kveld oppdaget jeg hvorfor. Jeg så lyset. Det skjedde på et offentlig toalett i landets hovedstad.


Amerikaneren Steven Van Zandt og andre kreative sjeler har laget en hysterisk morsom gangsterserie. Det første spørsmålet de stilte var: Hva er typisk norsk? Hva er det særeste dere driver med i dette landet?

Nå må jeg innrømme at her er det svært mange svar. Jeg vil for eksempel med en gang nevne Stavkirker, Kon-Tiki Museet, OL på Lillehammer, Holmenkollhoppet og Nav-kontorene. Man kan sikkert også trekke frem friluftsliv, brunost, hvalharpunen og taco på fredager, men det er ikke sikkert at det blir en bra TV-serie av slikt.

I jakten på vår egenart kan man lete mange steder. Man kan også finne ting selv om man ikke leter, hvis du skjønner hva jeg mener. Men som sagt, min kompis Olav og jeg var på en liten bytur i går kveld, og det ble drukket øl. Det skjedde på Det Norsk Teater hvor vi var å så en prøveoppsetning av stykket "Sensurert" som har urpremiere denne uken.

Nå vil sikkert de som har lest noen av mine petiter si at det var på tide at jeg så behovet for å se et stykke som heter "Sensurert", men la nå det ligge. Det som i alle fall skjedde var at jeg ble tissatrengt. Av foran nevnte grunner. Jeg begynte derfor å lete etter et dertil egnet sted.

Her kan det være på sin plass å nevne at Det Norske Teater er et veldig fint og feiende flott teater. Jeg tror at de som skrudde sammen dette teateret har tenkt at her skal nordmenn føle seg hjemme. 

Jeg går inn på herretoalettet. Det er pause og godt voksne mannfolk med kulemage og dårlig tid slåss om plassene. Det er da jeg oppdager en stor innretning ved siden av vasken. Det er et stellebord. Her er det lagt opp til at travle fedre skal kunne skifte bleier på babyene sine, kanskje pudre dem litt i stumpen og det ene med det andre.

Kall meg gjerne fordomsfull, men jeg tror ikke at det er så mange andre land i verden som tilbyr stellebord. På herretoalettet.

Jeg bare nevner det. I tilfelle Steven Van Zandt leser mine petiter og skal lage flere episoder om hva nordmenn driver med.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar