hits

Med Tybring-Gjedde mot undergangen


Christian Tybring-Gjedde sitter på rommet sitt og skal skrive en bok. Han tygger på pennen og klør seg i hodet. Christian vil så gjerne finne et bilde på hvordan det går med Norge.


Christian tenker på filmer han har sett. Kanskje "Sound of Music" med Julie Andrews, som synger "Climb Ev'ry Mountain", kan brukes. Det vil jo være en riktig optimistisk bok, som antydet at Norge kan gå helt til topps og klare hva det skal være. Kanskje vi både kan få frem en verdensmester i sjakk eller boksing eller i skisporet eller til og med en nobelpris i medisin. Hvis vi bare har trua på oss selv.

Men nå har det seg slik at Christian også har sett filmen "Titanic" fra 1997 med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene. Det er jo mange som velger å huske at de to står i baugen av båten og strutter av kjærlighet og optimisme. Problemet er bare at er det noe Christian ikke strutter av så er det kjærlighet og optimisme. Isteden har han veldig lyst til å fokusere på undergangen. Dommedag er like om hjørnet. Det er det Christian tror.

Derfor kaller han boka si "Mens orkesteret fortsetter å spille".

Nå er det dessverre slik at hvis man har sett for mange katastrofefilmer så kan det føre til at man blir redd for:

- Å fly
- Jordskjelv
- Vulkaner
- Vaktmesteren i Pompel og Pilt

Denne listen kan sikkert gjøres lenger. Folk er jo redde for det meste. Det er ingen grenser for hva folk kan finne på å være redd for. Folk som er redde for vulkaner har som regel ikke møtt en vulkan personlig.

Jeg vil her få nevne vulkanen Vesuv som jeg besøkte sammen med familien da vi sommer var på ferie i Italia. Når man står slik og kikker ned i krateret av Vesuv vil man oppdage at det siver opp gasser og at det lukter svovel. Det er jo skummelt. Og kikker man den andre veien ser man rett ned på byen Pompeii. Her bodde det 20.000 mennesker i år 79. Nesten alle sammen strøk med. Da Vesuv fikk utbrudd.

På den andre siden av vulkanen ligger Napoli. Der bor det nå over en million mennesker. Alle sammen satser på at det ikke kommer en ny katastrofe. Her kan man velge å tro at det beste kan komme til å skje. At fremtiden ser lys ut. Hvis man velger å se det slik. 

Dette bildet tok jeg for øvrig av Vesuv i sommer.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar