hits

Blod skal flytte i Regjeringen

Kjære alminnelig leser!
Det er en hard jobb å sitte regjeringen når gallupene er direkte rasende og det viser seg at konkurrerende partier gjør det sjokkerende bra, uten å gjøre noe som helst, hvis du skjønner hva jeg mener.

Jeg kan ikke få sagt hvor urettferdig dette føles. Aftenposten skriver i dag at vi er i fritt fall. De sier at vi faller raskere og dypere enn noe meningsmålingsinstitutt kan huske å ha sett før. Dette er ille. Skikkelig ille. Noe må gjøres. Og det litt kvikt.

Jeg har tenkt og tenkt og funnet ut at vi må skifte mannskap. Folk vil snart begynne å skrike blod og da må vi gi dem det. Jeg mener at politikk er brød og sirkus. Gi folket hva folket vil ha. Folket lever ikke av brød alene. De vil også ha underholdning, og det syns jeg jo at de får, men kanskje ikke nok, selv om flere statsråder har deltatt i Nytt på Nytt på NRK.

Men til dette med å skifte mannskap. Det skal vi selvsagt gjøre snart. Vi er da handlekraftige. Justisministeren har for eksempel fløyet rundt fjellet Mannen i helikopter. Mer om det her.

Spørsmålet er hvem som skal gå og hvor. Det er jo dessuten ganske sunt å gå seg en tur. Kanskje gå fra et departement til et helt annet. Da er det ingen som føler at de liksom blir syndebukk eller har tapt ære eller noe. På den måten slipper man jo dessuten å rekruttere nye statsråder. De kan jo få være for eksempel miljøvernminister etter tur, slik at alle får føle hvor lett det liksom er, når ikke alle bryr seg like mye om miljø, for å si det sånn.

Men hvis vi likevel må ansette noen helt nye, så vil jeg si at det er veldig, veldig vanskelig. Det er jo som i arbeidslivet ellers, helt umulig å vite hva man får. Jeg har tenkt litt på å bruke vikarbyrå siden det tross alt dreier seg om midlertidige stillinger. På den annen side så hadde det vært litt gøy at folket fikk være med å bestemme hvem som skal sitte i regjeringen. Det høres jo litt demokratisk og fint ut.

Jeg ser for meg en konkurranse som Norske Talenter på TV2 eller Stjernekamp på NRK. Jeg har tenkt litt på at vi kan ha en kampanje der folk får stemme på sin kandidat. Siden slike kampanjer er dyre har jeg sett litt på ting jeg har funnet på nettet. Jeg fant en annonse som sikkert kan brukes. Jeg måtte bare pusse litt på teksten så ble det bra. Det er bare et forslag altså. Hva syns du?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar