hits

Vi trenger desperat en sexbombe


Før i tida hadde man noe som ble kalt for sexbomber. Nå kalles de for glamourmodeller, er deltagere i "Skal vi danse", skriver rosa blogger eller varsler været eller synger eller hva det skal være.


Når man før i tida skulle slå seg opp som sexbombe var det viktig å slenge om seg med kule sitater:

"Is that a pistol in your pocket, or are you just happy to see me?" Mae West (1893-1980).
"Give a girl the right shoes, and she can conquer the world". Marilyn Monroe (1926-1962)

En annen metode var å finne en sak å kjempe for. Et godt eksempel er Brigitte Bardot (født i 1934). Hun kunne funnet på mye rart. Hun kunne vært glad i katter eller gullfisker eller skilpadder. Men dessverre for Norges utenrikspolitikk, fiskeripolitikk, omdømme, forvaltning, fangst, kultur, tradisjoner og distriktspolitikk, så valgte Brigitte å være veldig glad i seler. Særlig hvite selunger med store, uskyldige barneøyne, var hun glad i.

Det fikk konsekvenser. Store konsekvenser.

Brigitte inspirerte aksjonister til å helle bøtter med blod på trappa til norske ambassader rundt om i verden. Det ble boikott og Norges-hat i alle kanaler. Og Steinar Bastesen (født 1945) ble valgt inn på Stortinget iført en vest av selskinn som han hadde sydd selv.

Norge er som kjent et land i verden der det ikke hjelper å ha rett. Vi holdt ut lenge. Men det gikk bare en vei. Nå er det bare tre båter igjen som fanger sel. Det blir felt bare 11.980 dyr i år. Og nå går det trolig mot slutten for all fangst, i følge NTB

 - Selfangstnæringen utraderes dersom forslaget om kutt i støtte på 12 millioner kroner blir vedtatt, sier Fiskarlagets leder Kjell Ingebrigtsen (født 1958) til NTB.

Her må man rett og slett opplyse om at det fortsatt fins flere millioner grønlandssel i verden. Det som pleier å skje når det blir for mye sel og for lite mat i havet er at man får en såkalt selinnvasjon. Det betyr, i følge Store norske leksikon, at arktiske seler tar seg inn til norskekysten i store antall. Det er først og fremst grønlandsselen som opptrer i slike mengder at det kalles invasjoner, men også ringselen forekommer i store antall. Fra slutten av 1980-årene kom flere hundre tusen grønlandssel inn mot norskekysten.

Hva skal vi så gjøre i den situasjon som nå har oppstått. Det er krise. Jeg kan derfor ikke komme på noe bedre enn at vi må sette ut et rykte om at seler angriper barn som bader. "Sel har store tenner og biter hva det skal være når de er sultne. Og de er alltid sultne". Send det videre.

Vi trenger også hjelp fra en av våre samfunnsstøtter som vil løfte selsaken til nye høyder før det er for sent. Hører du SophieElise (født 1995). Norge trenger deg. Mer enn noen gang.#sexbombe #selfangst #hjelp


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar