hits

Eksplosive nyheter

Kjære alminnelige leser. Det er harde tider. Det er absolutt ingen grunn til å føle seg trygg. Ikke noe sted. Særlig farlig vil jeg si at det er å ferdes i de øvre lag av næringskjeden, bedre kjent som nærbutikken.

En ting er at jeg fikk denne skammelige parkeringsboten utenfor Rimi på Gjettum i Bærum i forrige uke. Se petiten "Jeger i mørket viser ingen nåde". Jeg må innrømme at jeg ble litt sur, siden jeg bare hadde vært inne i butikken i noen minutter og likevel fikk 810 kroner i bot.

For å være ærlig så har jeg nå besluttet å svikte Rimi på Gjettum. Jeg tar ingen sjanser. Med så skumle parkeringsforhold er det rett og slett nødvendig å ta noen grunnleggende forholdsregler. For å si det kort så kjører jeg nå rett forbi hele Rimi.

På den måten kommer jeg til Coop Prix på Haslum. Dette er en slags upløyd mark. Jeg har ikke handlet der noe særlig før. Jeg må prøve meg frem. Litt usikker kommer jeg inn døren onsdag kveld. Den første jeg ser er Ørjan, som er gift med en venn av kona. Mannen er meget blek og foretar noen rastløse og engstelige bevegelser foran hyllene med kjøttpålegg.

- Dette syns jeg at du skal skrive en petit om, sier mannen. Han er åpenbart en leser med erfaring. Jeg liker det, å treffe en leser, selv om stemningen er litt trykket. Det har å gjøre med at Ørjan har kone og barn og de har sendt mannen ut i mørket for å finne såkalt løvtynn skinke.

De har utrolig mange forskjellige skinker på Coop Prix på Haslum. Det er den ene raden etter den andre. En skinke har for eksempel appelsinsmak, ser jeg. En annen er med pesto. Det virker som om Ørjan tror at de løvtynne skinkene bare plutselig skal dukke opp. Som et mirakel. Hvis han bare går mange nok ganger frem og tilbake så skjer det sikkert, at han finner den ene varianten blant de hundrevis av muligheter. Det vil da føles som en slags frelse å finne dette eneste pålegget som de sære barna vil spise. Ørjan håper det skal skje, slik at han kan dra hjem å legge seg. For om bare noen få timer er det en ny morgen og nye prøvelser og den stakkars mannen må stå opp og begynne å mase på barna og lage matpakker og frokost og rekke bussen og jobben og det ene med det andre.

-Det er aldri for sent å gi opp, sier jeg. Ørjan er enig og løper ut av butikken for å kjøre til Kiwi.

Etter at Ørjan har forlatt butikken er jeg alene og går og ser etter kjøttpålegg jeg også. Som jeg nevnte innledningsvis er det harde tider. Dårlige nyheter kommer der du minst venter det. For eksempel i påleggshyllene hos Coop Prix. Her finner jeg følgende melding:

Kjære kunde
Det har vært en eksplosjon på fabrikken der det lages vossafår. Usikkert når vi får vossafår igjen. Prix

Og jeg som trodde at det mest dramatiske som kunne skje i Norge er at vi går tom for smør. Det er bare å stålsette seg. Hva blir det neste?#allgrunntilpanikk
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar