hits

30 kr for ekstra plass til bena


Jeg er en kløne på de fleste av livets områder. I går skulle jeg ta med datter Kaja (18) for å spise fantastiske ting på Mathallen i Oslo. Det gikk dårlig.


Etter jobben sykler jeg for å møte Kaja i sentrum. Underveis får jeg se hundrevis av unge jenter som har kledd seg ut og prøver så hardt de kan å ligne på Lady Gaga, som i følge Aftenposten leverte en såkalt "ujevn flyt av kosmisk pop på Telenor Arena". Man kan bli usikker av mindre.

Jeg prøver så godt jeg kan å være far til en 18-åring. Jeg har lenge skrytt av Mathallen. Det er et godt stykke å gå. Jeg triller sykkelen, mens vi spaserer sammen gjennom byen. Jeg driver og bygger opp forventningene og sier at på Mathallen kan vi velge mellom fantastisk sushi, eller blåskjell i chilli og kokosmelk, eller kanskje spansk skinke eller sprøstekt and eller kanskje kamskjell fra Steigen. Slik prøver jeg å holde stemningen oppe, mens jeg triller sykkelen og leder an. Etter en lang stund kommer vi frem til Mathallen. Den er stengt.

Mathallen er stengt på mandager. Jeg blir rød i trynet, men Kaja trøster meg og sier vi kan spise hamburger på et sted i Torggata som hun vet om. Det viser seg og være den beste hamburgeren jeg har spist på lenge. Det har å gjøre med at burgeren serveres med bacon og blå muggost, men det er i og for seg ikke noe stort poeng for denne historien. Men jeg ville bare nevne at den var god.

Mens vi sitter slik og spiser og er ganske fornøyde så forteller Kaja at vi burde se filmen Beatles. Det er jeg sånn helt uten videre enig i, siden jeg leste boka av Lars Saabye Christensen for over 30 år siden og regner meg som nærmest en ekspert. Jeg liker dette. Å ha peiling på i alle fall en ting.

Kaja sjekker med mobilen og finner ut at filmen starter om 20 minutter på Saga kino. Til Saga er det et drygt stykke å gå. Det kan holde hardt, men vi kan rekke det hvis vi står på. Jeg sykler i forveien for å kjøpe billetter.

Å kjøpe kinobilletter burde være min minste kunst. Det har jeg jo tross alt gjort mange ganger før, men det viser seg nå at kinoen tror at den er flyselskapet Norwegian.

- Vil du ha ekstra plass til bena, spør damen.
- Hæ, sier jeg.
- Det er raden i midten av salen, sier damen.
- Hva koster ekstra plass der da?
- 30 kroner pr. person.
- Nei, takk. Jeg tar vanlige plasser.
- Du kan få disse her. De er veldig gode, sier damen.

Jeg venter nå at damen skal ta seg ekstra betalt fordi jeg har med håndbagasje, men det skjer heldigvis ikke.

bygger det seg opp kø bak meg. Jeg henter frem en pose M, som er en type kinogodt jeg har spist siden jeg var barn og som jeg føler meg helt trygg på. Jeg pleide å kjøpe Fox og Nox også, men det kan jeg ikke se at de har på Saga denne mandagen.

- Nå har vi faktisk kampanje på M, sier damen.
- Så hvis du kjøper to blir det billigere, sier hun.
- Da har jeg mer lyst på en rull med firkløversjokolade, sier jeg.
- Vi har kampanje på den også, men du kan ikke blande kampanjene, sier damen.
- Nei, takk. Jeg klarer meg med en av hver sort, sier jeg og har veldig lyst til å betale litt fort. Men det får jeg ikke. Ikke ennå.
- Er du med i kinopluss, en gratis fordelsklubb for deg som liker å se film på kino, sier damen.
- Nei, jeg er ikke det. Jeg har bare lyst til å se Beatles, sier jeg.

Og det får vi. Men det var bare så vidt vi rakk filmen.

#dufårdetduebetalerfor

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar