hits

GrådigTre millioner kroner. Det var hva Kari satt med i hendene i midten av 1960-årene. Hennes mann var nettopp død. Arven ble meget viktig.
 

-Hva skal jeg gjøre med pengene, spurte Kari sin advokat. 
 - Sett dem i banken og i fonds. Det gir ti prosent rente, sa advokaten.

Dette ble starten på 30 ganske lykkelige år. Rentene gjorde det mulig å finansiere oppveksten til tre barn, sørge for hus, hytte, bil og alt annet som skulle til for å ha et bra liv.

Men plutselig en dag kom advokaten på besøk. Fordi Kari var slik en god, gammel kunde skulle hun få lov til å omplassere pengene sine i et timeshare-prosjekt i Hellas. Advokaten kunne garantere henne minst 20 prosent avkastning.

Det var til å bli svimmel av. 20 prosent. Det betydde flottere ferier. Ny bil og utrolige muligheter.

Først overførte Kari en million kroner til prosjektet og drømte om alt hun skulle gjøre fremover. Hun la planer og regnet på hva de kostet.

Så fant hun ut at hun bare måtte overføre to millioner kroner til. Det var ingen vei utenom. Inntektene skulle begynne å strømme inn allerede etter et år. 

 - Du må bare være litt tålmodig, sa advokaten.

Det var det siste Kari hørte fra ham. For mannen gikk personlig konkurs. Lurt av noen greske svindlere. Kari måtte selge huset og hytta. Flytte til noe billigere. Gå den tunge veien til sosialen for å få nødhjelp. 

 - Hvordan kunne du være så dum, sa folk.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar