hits

Hei tannfe. Kan jeg få beholde tanna mi?

Da jeg var syv år gammel bodde vi i Hammerfest. Her fikk jeg min første sykkel. Det var en veldig stor sykkel. For mine foreldre var økonomisk fornuftige mennesker og mente at jeg burde ha en sykkel som jeg kunne vokse med.

Sykkelen var så stor at jeg ikke klarte å komme opp på den. Jeg hadde aldri syklet før og lurte fælt på hvordan jeg skulle gjøre det.

Like ved der vi bodde var det en lang nedoverbakke. Øverst i bakken lå en diger stein ved siden av veien. Jeg parkerte sykkelen, krabbet opp på steinen og videre over på sykkelen, sparket i fra og trillet nedover bakken.

Det gikk fint. Nå kunne jeg sykle. På første forsøk. Problem var bare at jeg ikke viste hvordan jeg skulle stoppe og gå av sykkelen uten å slå meg i hjel. Derfor bare fortsatte jeg å sykle. Jeg syklet ned til butikken og videre. Jeg syklet rundt omkring i Hammerfest. Jeg holdt på i over en time. Når jeg traff folk jeg kjente så vinket jeg med den ene hånden. De kunne jo ikke vite at jeg ikke viste hvordan jeg skulle stoppe. Jeg tråkket rundt til jeg ble veldig sliten. Jeg fant da på at jeg kunne prøve å hoppe av i fart.

Nå er det jo ikke alltid lett å på forhånd vite hvordan ting kommer til å utvikle seg. Det er vanskelig å tenker nøye gjennom alt det gale som kan komme til å skje i livet. Og ellers.

Jeg hadde aldri hoppet av en sykkel i fart før. Jeg måtte bare prøve meg fram. I en passe slak nedoverbakke trillet sykkelen av seg selv. Her fikk jeg lurt det ene benet over stanga og hoppet av. Sykkelen fortsatte rett fram. Den braste inn i en hage, men ble ikke så veldig ødelagt. Jeg fikk noen skrubbsår. Dette gikk ganske bra. Syntes jeg.

Jeg kom på denne historien da jeg i helgen skulle holde tale til datter Frida som konfirmerte seg. Jeg ville gjerne oppfordre henne til å ta noen sjanser og søke opplevelser. Jeg har trua på det. Mens jeg forberedte talen bladde jeg gjennom brev som Frida har skrevet. Jeg fant da et brev som hun for noen år siden sendte til tanfeen. Det gikk sånn:

"Hei tannfe. Kan jeg få beholde tanna mi? Kan jeg også få tilbake de andre tennene mine? Denne gangen var det en hel jeksel. Kan jeg da få hundre kroner?"

 

#Tale #Konfirmasjon #hvabørdusi #tannfeen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar