hits

Døden på MajorstuaJeg kan knapt komme på noe fredeligere enn Majorstua i Oslo. Trygghet og velstand overalt. Men så svinger jeg inn døren til en frisørsalong. Der er krigen skremmende sterkt til stede.


- Beklager at jeg skjelver slik på hånden, sier frisøren. Han er fra Irak. Daglig får mannen meldinger om venner og familie som er drept eller ødelagt for livet i hjemlandet eller Syria.

Det henger en TV på veggen i frisørsalongen. Den står alltid på. Før var det ofte musikkvideoer, med dvelende nærbilder av kjærlighet og lidenskap. Nå er det en nyhetskanal som dominerer. Den viser en evig strøm av krigsbilder, død og lemlestelser.

Jeg spør frisøren om det var bedre da Saddam Hussein var diktator og om det var en tabbe av vesten å invadere landet for å styrte regimet.

- Ja, isteden for en djevel har vi nå fått flere tusen. Det er grusomt. Lidelsene er ikke til å holde ut. Helt uskyldige mennesker som dør eller får sprengt vekk en fot eller arm, sier frisøren. Så blir han ganske stille og sier:

- Vil du ha det kort i nakken?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar