hits

Ku falt ned fra en skrent og traff bilen

Faren til Vidar kom ut av fengsel, kjøpte seg en splitter ny bil og prøvde å kjøre hjem til kjerringa og ungene. Da falt det plutselig en ku ned fra himmelen.

Det dreier seg om en blå metallic Simca 1502 som kjørte ut av Egersund sent i september i 1970. Etter omkring seks mil ramlet en ku ned fra en skrent og traff bilen. Kua traff på bakre del av taket og bagasjelokket. Far mistet styringen og dro ut på et jorde. Der ble bilen stående til det kom en traktor forbi som kunne dra bilen opp på veien igjen. Bilen var så vidt kjørbar, men den holdt. Faren til Vidar plukket glass fra bakruta ut av setene og kjørte hjemover. Det gikk sakte. Men det gikk.

Jeg trekker frem denne historien fra virkeligheten fordi jeg er begeistret. Jeg har nylig oppdaget det digitale magasinet Harvest som noen av landets flinkeste penner og fotografer leverer til. En av dem er Vidar Kvalshaug som forteller om kua som nær drepte faren hans i 1970. Mer om saken her.

Jeg stusset litt da jeg oppdaget at Harvest satser på å servere en overflod av opplevelser med tekst og bilder i verdensklasse. De gjør det helt gratis. Mens store deler av medienorge satser på betalingsmurer og momsfritak og beskyttelse fra Stortinget vil Harvest gå nye veier. Du kan betale en krone eller to, hvis du vil. Det er en form for crowdfunding og strutter av optimisme og pågangsmot.

Dette er til å bli i godt humør av. Slik er det bare..
#Applaus

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar